kesport.hu

Megye II.: Bende Csaba elégedett csapatával

A Kecskeméti LC vezetőedzője nyáron még nem merte kimondani, hogy céljuk a dobogó, de most már  deklaráltan a bajnoki címre hajtanak tavasszal. A jövővel kapcsolatosan elmondta, hogy már a megye I-es szerepvállalás is szóba került. Interjú Bende Csabával.

Joggal lehettek büszkék az őszi szereplésre, hiszen egy fiatal csapattal a második helyen telelhettek, csupán kettő pontra a Kerekegyházától. Hogyan értékelnél?

– Egy jó nyári felkészülésünk volt, az iskola még nem kezdődött el, így szinte teljes létszámban tudtuk végig csinálni az alapozást. Ez a lendület a bajnokság közepéig kitartott, a kupában sikerrel vettük az akadályokat, a bajnokságban is jól szerepeltünk. Utána kicsit megtorpantunk, rangadók jöttek, sok volt a hiányzónk ebben az időszakban, de ezt is nagyjából túléltük azért. A csapat egységét bizonyítja, hogy ebből is felálltunk, az utolsó négy meccsünket megnyertük. Mindenki szerette volna, hogy dobogón végezzünk az ősz végén, de nem mertük kimondani, viszont egyáltalán nem érdemtelen a második helyünk. Sokat fejlődtünk, ez a munka tulajdonképpen már tavaly elindult a fiatalok beépítésével, amikor nagyon más esélyünk nem is volt. Most látszott már igazán, hogy akik tavaly felkerültek, azok mostanra mennyit változtak, fejlődtek, igazi felnőtt játékosként tudtunk már rájuk építeni. Ehhez jöttek az akadémiáról érkezők, illetve az új igazolások, így egy nagyon jó kis csapat csiszolódott össze.

A téli alapozás mikor kezdődik, illetve lehetnek-e változások a keretben?

– Január közepén kezdünk, nagyjából egy 6 hetes felkészülést terveznék. Nagyon remélem, hogy létszámban és edzéslátogatottságban meg tudjuk ismételni a nyarat, bár akkor ugye még nem volt iskola és főiskola, ebből a szempontból most nehezebb dolgunk lesz. Egy jó alapozással ez a csapat sokra viheti, taktikailag is sokat fejlődtünk ebben a félévben, ezt várom a folytatásban is. Nehéz télen igazolni, de azért egy-két játékos már engem is keresett, hogy szívesen idejönne. Csak olyanok jöhetnek szóba, akik beleillenek ebbe a fiatal közösségbe. Nagyszerű srácok alkotják, nem szeretnék olyanokat hozni, akik ebből kilógnak. Inkább fiatalokra építenénk, de nincs kizárva, hogy esetleg erősítsünk, ez azért tervben van.

A bajnoki cím abszolút elérhető számotokra, mivel lennél elégedett a szezon végeztével?

– Az elején nem mondtuk ki igazán a célt, most azért eltelt már a szezon fele. Sportemberek vagyunk, innen már senki sem szeretne hátrébb lépni, azt már nem mondhatjuk, hogy a dobogót akarjuk elérni. A második helyen állunk, egyértelműen az első a cél. Hatalmas siker és lökés lenne mindenkinek egy bajnoki cím, de nagyon sokat kell dolgozni érte. Én úgy látom, hogy a Kerekegyháza ősszel még előttünk járt szakmailag, amikor egymás ellen játszottunk, akkor is érettebben futballoztak. A saját csapatomban viszont pont azt látom, hogy ebben tudunk igazán fejlődni. Több meccsünk is volt, amiket háromgólos előnyben lezárhattuk volna, de aztán mégis izgulnunk kellett. Ezekben a helyzetekben kell érettebbnek lennünk, ha ez megvan, akkor reális cél lehet az első hely. Nem szeretnék külön Bozsik Mátéval foglalkozni, de az ő felépülésével egy gólerős támadóval lehettünk többek, hiszen ezt a félévet tulajdonképpen klasszikus csatár nélkül játszottuk le. Vele mindenképpen tovább erősödhet a támadójátékunk. Mindent meg akarunk tenni tehát azért, hogy megnyerjük a bajnokságot, ez egy nagy eredmény lenne az egyesület életében.

Nem lehet megkerülni a feljutás témáját sem, pláne annak tükrében, hogy a megye I-ben csak 14 csapat szerepel. Mennyire téma már nálatok az esetleges megye I-es szereplés?

– Beszédtéma már, mert valamilyen szinten a vezetőség is ezt tartaná a célnak. Személy szerint úgy gondolom, hogy nagy fejlődési lehetőség lenne ez a fiataljaink számára. Szerintem Kecskemétnek kellene egy megye I-es csapat, mert azok a fiatalok, akik esetleg rögtön még nem férnek be a KTE-be, itt maradhatnának az akadémia után szem előtt. Nyilván a vezetőségnek kell eldöntenie, hogy ezt be tudjuk-e vállalni, nekünk egy olyan évet kell produkálnunk, hogy ha nem is nyerjük meg a bajnokságot, de legalább ilyen szinten kell futballoznunk, hogy az esélyünk erre meglegyen. Mondhatom azt, hogy mi szeretnénk megpróbálni, ennek szellemében fogunk dolgozni már januártól.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés