kesport.hu

Röpke SE: fontos győzelem az utolsó helyezett ellen

3:1-es szettarányban győzedelmeskedett hazai pályán a HÉP-RÖPKE SE a miskolci MVSC-MVSI csapata ellen. 

Mindvégig kiélezett volt az összecsapás, az első játszmában dominált a RÖPKE, és meg is nyerte azt 25:16-os arányban. A második szettől a két csapat nagyon szoros játékmeneteket játszott egymással. Az utolsó játszmában a végsőkig tartott a küzdelem, folyamatosan egy-egy pont volt csupán a két gárda közötti különbség, de végül 26:24-re megnyerte a kecskeméti csapat az utolsó szettet is.

Kása Róbert, RÖPKE SE vezetőedzője ekként értékelte az összecsapást: – Ez a mérkőzés nagyon nehéz volt a lányok számára, sajnos rengeteg problémával küzdünk. Ezek elsősorban egészségügyi problémák. Amiken eddig túl tudtunk lépni, de van, amikor már az embernek annyira fáj, hogy minden egyes játékmenetben zavarja a sérülése vagy betegsége. A játékosaim sosem szoktak panaszkodni, ezért le a kalappal előttük, de ezen a mérkőzésen kibuktak, hogy ezt így nagyon nehezen bírják. Hála Istennek sikerült egymást összeszednünk és szerintem ez a győzelem volt a legértékesebb ebben az évben, mert tudom, hogy játékosként egy ilyen szituációban maximálisan odatenni magam nagyon nehéz, ezért külön gratulálok a lányoknak. 

A vezetőedző továbbá beszélt az év utolsó mérkőzéséről és az év hátralevő részéről: 

A következő mérkőzés miatt nagyon aggódom a sérülések okán. Sajnos több játékosomnak heteket kellene pihennie. A jövő hetünket nagyon meg kell szerveznem, az edzéseket, a pihenőnapokat, hogy a Kispest ellen legyen győzelmi esélyünk, hiszen a Kispest nagyon jó csapat, amit a tabella hűen tükröz. AZ MVSE elleni mérkőzés után viszont nagyrészt a pihenésen lesz a hangsúly és átbeszéljük, hogyan tudjuk kiküszöbölni a sérüléseket. 

– Úgy érzem alaposan megszenvedtünk, ezért a győzelemért, de ezt szerintem a nézők is látták rajtunk. Rengeteg sérültünk van, így nem ment úgy a játékunk, ahogy szerettük volna, de kitartottunk és sikerült megnyernünk a meccset. Szeretném még megjegyezni, hogy nagyon boldoggá tett, mikor láttam, mennyi adomány összegyűlt a családok számára. Nagyon köszönöm azoknak, akik hozzájárultak ehhez – nyilatkozta a HÉP-RÖPKE SE csapatkapitánya Hemmert Kíra.

Erre a mérkőzésre nagyon nehezen tudtunk készülni, mert rengeteg sérültünk van, ennek ellenére próbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból. Úgy gondolom a legnagyobb harc a nyitásokban volt ezen a mérkőzésen és a négyes ütők domináltak főleg. Sajnos nemrég kerültem a csapathoz, még nem minden úgy működik, ahogy szeretnénk – értékelte a mérkőzést Surányi István, a miskolci csapat vezetőedzője. 

Szett eredmények: 25:16; 18:25; 25:23; 26:24

Az év utolsó mérkőzésére idegenben kerül sor 2018. december 8-án 13 órakor, a Kispest SE csapata ellen. 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés