kesport.hu

Pénteken a Szolnoki Olajjal csap össze a KTE-Duna Aszfalt

kteosar.hu

A válogatott szünet után újra bajnokin lép pályára a KTE-Duna Aszfalt, amely pénteken, 18:00-kor a Szolnok Olaj KK-val küzd majd meg a Messzi István Sportcsarnokban.

Felfokozott várakozás, kiváló hangulat, nagy hagyományokkal rendelkező rangadó – nagyjából az előbb felsorolt jelzőkkel lehet illetni egy Kecskemét-Szolnok párosítást.

Ezekre a mérkőzésekre rendre csurig megtelnek a lelátók, igaz ez már több, mint egy évtized óta. Az Olaj-szimpatizánsok is szép számmal el szokták kísérni kedvenceiket, s kecskeméti szurkolókból sem szokott hiány lenni – nem véletlen, hiszen a fentebb említett pikantéria mellett mégiscsak egy nyolcszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes együttes érkezik.

A KTE Kosárlabda Klub fennállása óta a két együttes tizenöt alkalommal találkozott egymással a bajnokságban. A Messzi István Sportcsarnokban megrendezett mérkőzések rendre nagy csatát hoztak, s bár a hét hazai találkozóból csak egyet tudtunk megnyerni (2016/2017-es szezon, 76-63), a két együttes közötti pontkülönbség átlagosan 5.7 volt.

A két legjobb pontszerző a párosításban 2013 óta Marko Djeraszimovics és Vojvoda Dávid. A kecskeméti legenda 167, míg a szolnoki csapatkapitány 206 pontot szerzett a tizenöt összecsapáson.

Külön pikantériája lehet a meccsnek Wittmann Krisztián számára, aki korábban a Szolnokot erősítette. 2013 óta lila-fehér szerelésben 54 ponttal járult hozzá a csapat teljesítményéhez, Olaj-játékosként pedig 69 pontot szerzett a KTE ellen.

A KTE-Duna Aszfalt öt győzelemmel és négy vereséggel a tabella ötödik helyén áll, hazai környezetben ráadásul még nem talált legyőzőre, ebben pedig óriási szerepe van a már fordulók óta fantasztikus hangulatot teremtő közönségnek. A pénteki összecsapás azonban finoman szólva sem lesz sétagalopp, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy a bajnoki cím legnagyobb várományosa idén is a Szolnok. Vojvoda Dávid, Benke Szilárd és Kovács Péter alapemberek a magyar válogatottban, Tóth Ádámmal kiegészülve ők alkotják a magyar magot, mellettük pedig kiváló képességekkel megáldott légiósok állnak Dragan Alekszics vezetőedző rendelkezésére.

Nem a KTE-Duna Aszfalt a mérkőzés elsőszámú esélyese, de a küzdeni akarásról és a szívvel teli játékról már többször is tanúbizonyságot tett Forray Gábor csapata, amely számára nem lehetetlen küldetés, hogy a szurkolók hathatós támogatásával bravúrral zárja le hazai pályán a 2018-as esztendőt.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés