kesport.hu

Egy pont döntött az Olaj javára

A bajnok mindössze három légióssal állt fel Kecskeméten, délután adta hírül a vezetőség, hogy kényszerű okokból elköszönt Murphytől, Airington pedig – szintén sérülés miatt – nem játszott.

Andric jegyezte az első pontokat, de a hazaiak kapták el hamarabb a fonalat, az első negyedet uralták is, amely után 22-14 volt az állás. Kicsit tompa volt a címvédő.

Tizeneggyel is vezettek már a lila-fehérek, de aztán a folytatásban szigorított védekezésén, és egyre jobban zárkózott az Olaj. Benke alapvonali befutása utáni kosara zárta az első húsz percet, hiszen Wittmann félpályás kísérlete lejött, így a félidőben 34-31 állt a táblán. Mindkét csapat gyengén dobott távolról, Karahodzsics, Molnár és Vojvoda is 3-3 személyhibával rendelkezett.

Milosevics rögtön kiegyenlített, Karahodzsics még válaszolt rá, de aztán Vojvoda első hármasával 0-2 után újra a Szolnok vezetett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem Rowsey hármasa után időt kért Forray (39-42). Megjött az Olaj-szurkolók hangja, nem csoda, elkezdtek beesni a vendég hármasok. 50-53-nál a reklamáló Kovács kapott technikait, a harmadik etap után 55-59 volt az állás.

Ötvennégy másodperc alatt 4-0-val nyitott a Szolnok, időt is kért Forray. Már kilenccel is vezettek a piros mezesek, de mielőtt még kétszámjegyű lett volna a különbség, villant párat a KTE, 61-66-nál Alekszics hívta magához övéit. Milosevics is technikait kapott, Dramicsanin duplájával visszajött egyre a Kecskemét (65-66). Djeraszimovics egyenlített, Wittmann pedig egy palánkos középtávolival a 38. percben fordított. Időt kért a Szolnok. A hajrában mindkét csapat sokat hibázott. Vojvoda csak egy büntetőt dobott be, de Green is rontott, Benke viszont bevágta. A végén a győzelemért támadtak a hazaiak, de Kovács remek védekezése miatt Green ezt is elügyetlenkedte, így egy ponttal nyert a Szolnok.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 70 – 71 (22-14, 12-18, 21-27, 15-12)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1500 néző
V.: Papp P., Török R., dr. Mészáros B. (Dernei G.)

KTE: Wittmann 12/3, Green 5, Djeraszimovics 11, Dramicsanin 17/6, Karahodzsics 6. Csere: Dimics 13, Molnár M. 3, Kucsera 3/3.

Szolnok: Vojvoda 17/6, Kovács 2, Benke 6, Milosevics 19/6, Andric 11. Csere: Rowsey 13/9, Tóth Á. 1.

Kipontozódott: Wittmann (38. perc).

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés