kesport.hu

Tesztelték a KTE-Duna Aszfalt játékosait

ktekosar.hu

Ugyan ma este (18.00 óra) a Szolnok ellen már bajnoki mérkőzést játszik a KTE-Duna Aszfalt Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban, a szakmai stáb a kéthetes bajnoki szünetet kihasználta arra, hogy egy hetet áldozzon egy rövid, de annál intenzívebb fizikai képességfejlesztő munkára.

A ciklus laborvizsgálattal kezdődött, majd következett egy állóképességi teszt, amelyet a Polar-rendszer használatával kontrolláltak, és mellette vizsgálták mások mellett a laktátszintet is. Majd ugyanezt a vizsgálatot elvégezték a ciklus utolsó edzésén is. A tesztek eredményeit egy szakértői team értékelte, majd valamennyi játékos aktuális fizikai állapotáról, az esetleg egyénileg alkalmazandó edzésmódszerekről, terhelésről, étkezésről tájékoztatta Forray Gábor stábját.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ezzel a vizsgálattal objektív képet kaptunk a játékosok állapotáról, jelenlegi kondíciójáról – mondta Forray Gábor. – Természetesen mindegyikükkel külön is megbeszéltük az eredményeiket, elmondtuk, hogy mit jelentenek az adataik. Összességében azt mondhatom, hogy a csapat állapota megnyugtató, megerősített abban, hogy a munka, amit végzünk, megfelel a játékosok adottságainak, az irány jó. Ki kell emelnem azt, hogy itt objektív, mért adatokról van szó, nem véleményről. A Polar-rendszert már második éve használjuk, de először fordult elő, hogy más tesztekkel kiegészítve, pontosabban azokkal összehangolva végeztek nálunk vizsgálatokat. A klubunk egyre több figyelmet fordít a csapat tudományos, egészségügyi hátterének megvalósítására, biztos vagyok abban, hogy ennek már rövid távon is érezhető lesz az eredménye.

A vizsgálatokat dr. Szabó István, a megyei kórház osztályvezetője, valamint a Dream Fittness Kft. vezetője, Hamál Dávid és csapata végezték.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés