kesport.hu

Férfias küzdelemben maradt alul egy góllal a KTE-Piroska Szörp Békésen

A végletekig izgalmas, olykor durvaságoktól sem mentes bajnoki mérkőzést vívott egymással a Békés és a Kecskemét. Az utolsó fél percig nyitott találkozót a hazai gárda nyerte 30-29-re, a KTE pedig bosszankodhat a megtorlatlan, sérülésveszélyes szabálytalanságok és a kihagyott ziccerek, valamint a gyenge kapusteljesítmény és a két elhibázott büntető okán.

Igazi rangadóhoz méltón kezdett mindkét csapat, az első találatot ugyan a hazaiak szerezték, ám Kátai, majd Bujdosó tette egyértelművé, hogy két pontért érkeztek Békésre. A 10. percig a Kecskemétnél volt az előny, noha a Békés minden találatra szinte azonnal válaszolt – Ocsovai edző hamar számon is kérte a védelem gyengélkedését. 

A Békés védekezése ugyanakkor kissé keményre sikeredett, noha ezért nem lehet elmarasztalni őket – azt tették, amit a játékvezetők engedtek, és igen ritkán fújtak a sípjukba. Három góllal lépett el a Békés, de Füstös, Szamos, majd Berkes zárkóztatta a hírös városiakat (12-12). A játékrész finise egyértelműen a békésieké volt; elmaradtak a kecskeméti védések, ráadásul a megítélt büntető is kimaradt, hamar újra három gól lett a különbség. Ebből Berkes egyet faragni tudott a szünetre, így 16-14-es állásnál vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészt a KTE kezdte jobban, noha csupán zárkózni tudott, a vezetést nem sikerült átvennie. A 40. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán ismét büntetőt hibázott a KTE, ráadásul az oroszlánként küzdő Mazák keze is megsérült, és már nem is tudott visszaállni a játékba. 

Sokszor jött vissza a meccsbe a KTE-Piroska Szörp, a 48. percben még mindig döntetlenre állt a mérkőzés (23-23), ám az utolsó tíz percre ritmust váltott a Békés, és hármat rakott a két csapat közé. Ezer sebből vérzett már a Kecskemét, rendesen elverték Füstöst, Tóth Norbertet, de becsületükre legyen mondva, feltápászkodtak és harcoltak tovább. 

Visszatért a sérüléséből felgyógyuló Petrik-Varga, a válla újra kifogástalan, be is köszönt a békési kapusnak, de ekkor már nagyon fogyott a hátralévő idő. Három perccel a vége előtt 29-25 állt az eredményjelzőn, de ezzel a KTE nem törődött, ment tovább, noha többeket csupán a szíve vitt előre.

Harminc másodperccel a meccs vége előtt  Gepa egy gólra zárkóztatta a vendégeket, de a Békés ügyesen kibekkelte a hátralévő időt, a játékvezetők pedig csak akkor emelték passzívra a kezüket, amikor a KTE már tehetetlen volt, így a Békés 30-29-re megnyerte az őszi idény utolsó bajnoki mérkőzését. 

Eldőlt, hogy a KTE az ötödik helyről várja a tavaszi szezont, és továbbra is versenyben lesz a dobogóért.

Ocsovai Zsolt, a KTE vezetőedzője: – Mindkét csapatnak gratulálok, izgalmas és férfias meccset játszottunk, bár a végén alulmaradtunk egy góllal. Összességében nem tudom elmarasztalni a csapatot, nagy szívvel küzdöttek, bár kétségtelenül voltak hibák. Egy ilyen rangadón nem fér bele, hogy kihagyunk két hetest, vagy hogy döntő pillanatokban ziccert hibázunk, de el kell ismerni, a fiaim ma óriásit küzdöttek. 

 

Békés-Drén KC – KTE-Piroska Szörp 30 – 29 (16 – 14)
Férfi kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 11. forduló
Békés, Városi Sportcsarnok
Vezette: Gadányi, Szabó

A KTE gólszerzői: Petrik-Varga 1, Tóth Norbert Gepa 6, Halász 1 (1), Bujdosó 4 (1), Füstös 5, Kátai 5 (1), Berkes 3, Ács 2, Szamos 2.

Hétméteresek: 7/6 ill. 5/3.

Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés