kesport.hu

Berkes Gergő kedvenc receptje

A helyes táplálkozás elengedhetetlen tartozéka a rendszeres sportolásnak. Rovatunkban bemutatjuk kecskeméti sportolóinak kedvenc ételeit, melyekkel nem csak jóllaknak, de egészségesen- és finoman is táplálkoznak.

Ezúttal Berkes Gergőt, a Kecskeméti TE – Piroska Szörp balszélsőjét kérdeztük kedvenc ételéről: – Egy sportolónak fontos, hogy az energia raktárai mindig fel legyenek töltve. Erre a rakott krumpli nagyszerű választás.

Hozzávalók:
500g burgonya
300g csirkemell sonka
200g bacon
5-6 gerezd fokhagyma


Elkészítés: – Mindössze harminc percet vesz igénybe, kétszázötven fokon. Három fakanálnyi zsírral kikenjük a tepsit, hogy ne ragadjon le a burgonya. Fél kiló krumplit megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk.

Háromszáz gramm csirkemell sonkát felkockázunk, ez lesz a második réteg.

Mivel a többi hozzávalónak kevesebb idő kell, mint a krumplinak, ezért egy kis csúsztatással adjuk hozzá őket. A felkockázott sonkát tíz perccel a főzés kezdete után adjuk hozzá, a bacont és a sajtot, az utolsó tíz percre hagyjuk.

Berkes Gegő tippjei a rakott krumplihoz: – A krumplit sóval, oregánóval, chilivel szoktam megbolondítani, de ami igazán finom ízt kölcsönöz neki, az a fokhagyma, öt vagy hat gerezdet szoktam felhasználni.

Jó étvágyat kívánunk!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés