kesport.hu

Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a KKC

A válogatottakkal felvértezett Csatát látta vendégül a Kecskeméti KC. A mérkőzésen érvényesült a papírforma, 104-55-re nyert a jobb erőkből álló vendég gárda.

A vendégek szerezték meg a mérkőzés első pontjait, majd egészen 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, mindkét hazai pontot Burján B. szerezte. Ezután hat ponttal elhúzott a Csata, Kónya Levente ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. A hazaiak az időkérés után megkezdték a felzárkózást, Burján B. és Schlégl vezérletével, előbbi négy, míg utóbbi öt pontot szorgoskodott össze, majd Tasi is feliratkozott a pontszerzők közé egy büntetővel, 14-17. Ezt követően a fővárosiak ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, amire már csak Tasinak volt válasza, így 16-23-as vendég vezetésnél ért véget az első negyed.

A második etap rendkívül rosszul kezdődött a hírös városiak számára, hat pontot szerzett a Csata, mindössze huszonhat másodperc alatt, 16-29. Kónya Levente, hogy ne legyen még nagyobb a különbség, élt a játékmegszakítás lehetőségével. A timeout után is a pestiek támadtak jobban, hat pontot szereztek egymás után, 16-35. Ekkor Vincze törte meg a jeget, egy nagyszerű csel után dobott be egy ziccert, majd rögtön utána Kurtz is szerzett egy kettest, 20-35. Ezt követően magukra találtak a kecskemétiek, Mérész volt eredményes büntetőből, majd Burján B. süllyesztett el egy trojkát, amire Schlégl büntetője és ziccere rátett egy lapáttal, 27-38. A félidő végéig hazai részről már csak Magna szerzett pontokat, büntetőből, illetve közeliből, 34-44.

A harmadik játékrész négy gyors ponttal kezdődött, vendég oldalról, amikre Burján B. válaszolt egy középtávolival, 32-48. Ezt követően a végig nagyon aktívan játszó Kurtz vágott be egy kettest, utána Vincze volt eredményes ziccerből, 36-53. Nem sokkal később Csomor megszerezte első pontjait a meccsen, majd pár perccel ezután Burján L. is feliratkozott a pontszerzők közé, mindketten közeliből érték el első kosarukat, 40-58. A harmadik felvonás végéig már csak három találat született hazai részről, mindhármat Tasi szerezte, egyet büntetőből, míg kettőt ziccerből, így 43-77-nél ért véget az utolsó előtti negyed.

Az utolsó etapban a második percig kellett várni az első kecskeméti pontokra, Schlégl dobott be egy ziccert, 45-83. Rá egy percre Kurtz volt eredményes, szintén egy közeli dobásból, 47-85. Nem sokkal később Burján B. vágott be egy büntetőt, majd Kurtz értékesített egy ziccert, 51-89. Kurtz nagy játékkedvről tanúbizonyságot téve elsüllyesztett egymás után egy közelit, illetve egy középtávolit is, de a lényegi kérdés már eldőlt, így csupán kozmetikázásra volt elég, 55-91. Az összecsapás végéig újabb pont már nem született hazai oldalról, így 55-104 állt az eredményjelzőn a duda megszólalásakor.

Kónya Levente: – Sok sérültünk volt, de nyilván a Csata egyelőre jobb csapat, az első osztályban kosárlabdáznak, sokkal magasabb színvonalon. Alapvetően az ötvenpontos különbség soknak tűnhet a félidei tizenhárom ponthoz képest, de nem gondolom, hogy panasz érhetné a lányok munkáját, talán védekezésben pöröghettünk volna jobban. Viszont egy-két játékos hozzáállásával nem vagyok megelégedve, úgy gondolom, hogy azért mert rossz napjuk van, nem hagyhatják cserben a csapatukat. 

Kecskeméti KC-Csata DSE 55 – 104 (16-23, 14-21, 13-33, 12-27)
Hazai pontszerzők: Magna 3, Tasi 6, Schlégl 10/3, Vincze 4, Burján B. 15/3, Kurtz 12, Burján L. 2, Mérész 1, Csomor 2

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés