kesport.hu

Évértékelő: kiváló az utánpótlás nevelés a Spariban

Ujhidy Tiborral, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnökével készítettünk évértékelő interjút. 

Hogyan értékeli a Spartacus 2018-as működését?

– 2018. július 1-én fontos fordulópont volt egyesületünk életében, ugyanis az Univer-Sport Kft. Asztalitenisz Szakosztálya fúzióra lépett a Spartacus-szal. Az egyik legnagyobb sikerünk, hogy a fúzió zökkenőmentesen létrejött. Köszönet a város sportirányításának, a KESI, az Univer-Sport Kft. és a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetésének. Minden szinten a saját nevelésű játékosok a meghatározóak, így nálunk az utánpótlás nevelés elsődlegesen a legfontosabb. Nagyon ritka az országban az olyan klub, amely három edzővel és két segédedzővel tud nagyszerű szakmai munkát végezni. A Fodor, Szabó, Vajda, Dékány, Nyúl edzői team még sok nagy feladatra hívatott. Jelentős a pályázati munkánk, amely segíti működésünket. Saját tulajdonú csarnokunkat és a kültéri közösségi teret is szeretnénk pályázatok útján tovább fejleszteni a klub és lakosság igényei szerint. Folytatva önzetlen segítségünket a környék lakossága részére, rövidesen egy kültéri teqball pályát bocsátunk a rendelkezésükre. 

Milyen sikereket értek el a sportolóik az idei évadban?

– A lányok a nyári szünet előtt a 6. helyen végeztek az Extra Ligában, és jelen pillanatban az új szezonban is a 6. helyen állnak. Sajnos augusztusban, legjobb játékosunk, Szvitacs Alexa súlyos beteg lett, amiből ugyan gyógyul, de csak saját nevelésű lányainkkal tudunk kiállni a meccsekre. A csapattagok, Drabant Anita, Füle Kata, Molnár Anna és Márkus Enikő. Közülük az első három ifjúsági korú. Vérmes reményeink nem voltak, de nagyszerűen helytállnak a csapatbajnokságban. Ifjúsági ranglistaversenyeken is indultak, és mindenki dobogós helyeket ért el.  Párosban a Drabant-Füle páros nyert is ilyen versenyt. Nem véletlen, hogy Drabant Anita ifjúsági válogatott lett ebben a félévben, amire nagyon büszkék vagyunk. Így várhatóan nemzetközi versenyeken fog szerepelni. 

Fiú vonalon két NB III-as csapatot is indítottunk, ami nagyon fontos, mert így sok utánpótláskorú játékosunk csapatbajnoki meccseken tud tovább fejlődni. Egyik csapatunk a középmezőnyben van, míg a másik csapatunk a második helyen áll, és az NB II-be való feljutásért áll nagy harcban. 

Mennyire elégedett az Éjszakai Forgatag programmal?

– Elégedett sosem vagyok, hiszen a változatos programjainkat átlagban 150-200-an szoktak látogatni. Természetesen örömteli, hogy ezen egyedülálló rendezvény beépült a város lakosságának, fiataljainak az életébe. Szórakozás, ismeretterjesztés, sportolás egy helyen. Fontosnak tartom emellett azt is, hogy sok önkéntessel dolgozunk együtt. A mai világban nagyon kell, hogy a gyerekek, fiatalok a közösségi élet tagjai lehessenek. Országos szinten egyébként már másolják projektünket más ifjúsági szervezetek, így mindenképpen egy több, mint 10 éves sikertörténetről van szó. 

Milyen célokat fogalmaztak meg a jövő esztendőre?

– Sportszakmai célunk közül az egyik, hogy a lányok az Extra Ligában továbbra is versenyben maradjanak. Másik tervünk, hogy a feljutásra esélyes NB III-as fiú csapatunk elérje célját, és szintet léphessen. Természetesen utánpótlás ranglista versenyeken további érmek megszerzése a cél. Olyan szakmai programokat szervezünk, amelyek segítségével minél több gyereket meg tudunk szólítani, és sportolásra tudunk bíztatni. Ebbe a projektbe a szülőket is bevonjuk. Létesítményfejlesztés tekintetéből szintén fontos tervünk, hogy el tudjuk kezdeni a harmadik, egyben utolsó, közel 20 milliós fejlesztési projektünket a Széchenyi sétányi csarnokunkban. Pályázati lehetőség van rá, és reméljük nyerünk is rajta.   

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés