kesport.hu

Kaposvár-veréssel zárta az alapszakaszt a HÉP-KRC

Szerda este lejátszották az utolsó alapszakasz mérkőzésüket a kecskeméti férfi röplabdások. A KRC kiélezett csatában, óriásit küzdve, ötszettes dráma végén aratott diadalt.

Mindkét gárda biztos Extraligás szereplőként várta a találkozót, ami természetesen így is hatalmas presztízscsatát hozott. 

Dávid Zoltán tanítványai mindenáron vissza akartak vágni a somogyiaknak a Kecskeméten elszenvedett vereségért, ennek tükrében léptek pályára. Jól is kezdtek, de a hazaiak nem adták könnyen magukat, így fej-fej mellett haladtak a felek sokáig, olyannyira, hogy a szett végéhez érve már minden pont döntő jelentőségű volt. Végül a kaposváriak Nagy Péter vezérletével első szettlabdájukat beütve, 25:23-ra hozták az első szettet (1:0).

A második és a harmadik játszma is hasonlóan alakult. A második felvonást Pesti Marcell remeklésével, ponterős játékával a hírös városiak nyerték 2 ponttal, 23:25-re (1:1), míg a következőt újra a kaposváriak bírták jobban idegekkel, és húzták be hasonló arányban (2:1).

Öt héttel ezelőtt, az ötödik fordulóban Kecskeméten is a Fino vezetett a szettek tekintetében 2:1-re, csak úgy, mint ezen a napon, ám a vége máshogy alakult. Mindent egy lapra feltéve, okos játékkal, 21:25-re diadalmaskodtak az alföldiek, kiharcolva az ötödik játszmát (2:2).

A mindent eldöntő etapban sokkal jobban koncentráltak Krupánszki Olivérék. A legfontosabb szituációkban higgadtan játszották végig a labdameneteket, jól védekeztek, és 11:15-ös arányban megnyerték a szettet, vele az alapszakasz utolsó mérkőzését is. A csoportban így is a Kaposvár végzett az élen, összesítve csupán eggyel több nyert szettjének köszönhetően, de ez semmit sem von le a HÉP-KRC pazar győzelmének értékéből.

Az alapszakasz végeztével a B-csoportból a Kaposvár és a Kecskemét mellett még a Debrecen, míg a másik csoportból a Kazincbarcika, a Pénzügyőr és a MAFC készülhet az Extraligára.

Dávid Zoltán, a kecskemétiek vezetőedzője így értékelt a mérkőzés után: – Ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az otthoni meccsen a Kaposvár ellen. Azóta ezeket gyakoroltuk az edzéseken, és ezeknek a hibáknak a kijavítására fektettük a legnagyobb hangsúlyt. Bosszús vagyok kissé, mert ez benne maradt a mai játékunkban is, de szerencsére ez ma nem párosult vereséggel. Pesti Marcell szenzációs teljesítményt nyújtott, de az egész csapat kiválóan dolgozott, így megérdemelten nyertünk!  

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 2:3 (-23, 23, -23, 21, 11)
Férfi röplabda NBI „B-csoport”, alapszakasz, 10. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Bátkai-Katona, Mezei

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés