kesport.hu

Kosárlabda: ezúttal a hősies küzdelem is kevés volt

Húszpontos hátrányból kapaszkodott vissza a KTE-Duna Aszfalt Szombathelyen, de nem sikerült a bravúr.

7-0-val kezdte a találkozót a tavaly bajnoki- és kupaezüstöt szerző Falco, Dramicsanint faultolták tripladobás közben, de csak egy büntetőt értékesített. Norfleet triplájára Wittmann válaszolt (10-4), ám később Reddic révén tíz pontra nőtt a Szombathely előnye (14-4). Pontatlanul játszottunk, a Falco-játékosoknak pedig nagyon sült a kezük, őrizték magabiztos vezetésüket. 25-14-nél Dramicsanin triplája lendületet adott a többieknek, Karahodzsics és Djeraszimovics is eredményes volt, hazai részről csupán egy Bíró-dupla született (27-21). Tóth közelije zárta le az első negyedet, 29-21 volt az állás.

Karahodzsics révén zárkóztunk, de Pustahvar kosaraival visszaállt a tíz pontos különbség (33-23). Három percen keresztül nem tudtunk betalálni, újra sok pontatlanság volt a játékunkban, Bíró nem hibázott, 40-23. Dramicsanin újra kintről volt eredményes, ám Balmazovics rögtön válaszolt (43-26). Nem találtuk a ritmust, a Falco pedig továbbra is ellenállhatatlanul támadott, a nagyszünetben 51-32-re vezetett Gasper Okorn együttese.

Nagyot változott a játék képe a harmadik negyedben, a KTE-Duna Aszfalt kezdett magára találni, s egyre inkább átvette az irányítást. Összeállt a védekezés, a támadások befejezésénél pedig immáron sokkal pontosabbak voltunk. Felküzdöttük magunkat, Djeraszimovics nagyon jól játszott, kosarával tíz pontra csökkent a hátrányunk (57-47). Állandósult a különbség, ám a játékrész végéhez közeledve Dimics rázta meg magát, gyors egymásutánban öt pontot szerzett, 65-58, izgalmasnak ígérkezett a záró felvonás.

Djeraszimovics-ziccerezett, abszolút látótávolságon belülre kerültünk (65-60), majd Dramicsanin sem hibázott (65-62). A védekezésünk kiválóan működött, a Falco majd’ négy percig képtelen volt betalálni. Többször is támadtunk az egyenlítésért, de a helyzeteket elrontottuk, Balmazovics és Váradi kosarai után pedig időt kellett kérnie Forray Gábornak (69-62). A Djeraszimovics-Dramicsanin páros újfent eredményes volt, ezúttal Gasper Okorn rendelte magához csapatát (69-66). Balmazovics mehetett büntetőzni, nem rontott, ahogy a túloldalon Dimics sem (71-68). Bíró révén nőtt a szombathelyi vezetés, de Dramicsanin jelezte, a KTE bizony még nem adta fel (73-70). 74-71-nél megvolt az lehetőségünk arra, hogy hosszabbításra mentsük a mérkőzést, a tripla azonban kimaradt, így 74-71-re nyert a Falco.

Forray Gábor:Az első félidőt tompán, álmosan kezdtük el, rosszul reagáltunk a Falco pick and roll támadásaira, ebből rendre létszámfölényt alakított ki ellenfelünk és a hátsó befutások után könnyű kosarakat szerzett. Támadásban is langyosan, energia nélkül vánszorogtunk, kihagytuk a büntetőket, üres dobásokat hibáztunk. Az első félidőben kaptunk ötvenegy pontot, a másodikban huszonhármat. A jövőre nézve pozitív dolog, hogy tudunk reagálni bizonyos helyzetekre, ez a gyakorlatban is megmutatkozott. A végén arra is volt esélyünk, hogy nyerjünk, ez a Falco számára igazságtalan lett volna, mert végig vezetett és magabiztosan őrizte előnyét. Ebben a szezonban rendre ilyen meccseket játszunk, az nyilván törvényszerű, hogy egyszer nyer a csapat, egyszer pedig veszít. Saját magunknak köszönhetjük, hogy ilyen nehézzé tesszük a dolgunkat. Szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Szombathelyen persze egy párpontos vereség belefér, de ahogy legutóbb, ezúttal is benne volt a pakliban, hogy nyerjünk. Gratulálok a Falcónak, dolgozunk tovább, legközelebb szeretnénk győzelmet aratni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 74–71 (29–21, 22–11, 14–26, 9–13)

Falco: Norfleet 5/3, Váradi 12, Balmazovics 18/6, Pustahvar 8/3, Reddic 17. Csere: Bíró 9/3, Tóth 5.

KTE: Wittmann 13/9, Green 2, Djeraszimovics 20, Dramicsanin 19/6, Karahodzsics 4. Csere: Molnár M. 2, Dimics 9/3, Mészáros 2, Kucsera -.

 

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés