kesport.hu

Rangadót nyert és második helyen telel a ScoreGoal

Rangadóval zárták az évet a kecskeméti futsalosok, hiszen hétfő este a második helyen álló Kartal csapatát fogadták Koós Károly tanítványai. A derbit végig kézben tartva, 5-2-re nyert a ScoreGoal. 

Nagy tétje volt a meccsnek, ugyanis ha a Kecskemét legyőzi ellenfelét, abban az esetben megelőzi azt, és fellép az ezüstérmes pozícióba. 

Sallai Bence lázas megbetegedése miatt nem tudott a csapattal lenni, Móra Viktor viszont kisebb sérülése ellenére is vállalta a játékot, akinek a vezérletével jobbára kecskeméti mezőnyfölény jellemezte a nyitó perceket. Az első nagyobb lehetőség azonban az 5. percben a vendégek előtt adódott, de szerencsére a kartali csatár elszórakozta a ziccerét. Ez meg is bosszulta önmagát, előbb Móra a kapufát találta el, majd Kovács József már nem hibázott, és a kapus lábai között besuhant lövése a hálóba, 1-0. A 13. percben megduplázta előnyét a Kecskemét, a betegséggel is bajlódó Deák Donát indította Rutai Balázst, aki higgadtan passzolta el a zsugát a kirontó hálóőr mellett, 2-0. Láthatóan megzavarodott a Kartal, és majdnem jött a harmadik. A kapuson már túljutott a játékszer, de egy védőnek sikerült a gólvonalról tisztáznia Rutai újabb löketét. A hátralévő percekre átvette az irányítást a vendég együttes, és az utolsó előtti minutumban egy kapufáról kipattanó labdát Bánfalvi Balázs juttatott Peltzer Márk kapujába, így 2-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő egy óriási Peltzer-védéssel kezdődött, a túloldalon viszont Fortuna a ScoreGoal gárdájával volt, hiszen Rutai jobblábas lövése több soron megpattant, de a labda útja a kapuban ért véget, 3-1. Támadnia kellett a Kartalnak, és nyomás alatt is tartották a kecskemétieket, de az átütő erő hiányzott. A 28. percben Móra nyert meg egy párharcot, ám az ütközést követően lent maradt, így nélküle folytatódott a csata. 10 perccel a vége előtt időt kért Koós Károly, hogy rendezze a sorokat. Hátul hősiesen védekeztek és egy rossz vendégátadást Rutai fülelt le, amit végigvitt és meglőtte saját maga harmadik találatát, 4-1, ezzel 4 perccel a vége előtt megnyugtató előnyre tehettek szert a hírös városiak. De ez csak egy percig tartott, ugyanis kapus nélkül öt a négy ellen támadtak a kartaliak, és egy szöglet után kihasználták, hogy rosszul helyezkedtek a hazaiak, 4-2. A csattanó azonban a 39. percre maradt, a csapatkapitány, Dobosi Zsolt szerzett szép gólt, amivel végérvényesen is eldöntötte a rangadót, a vége 5-2. 

Győzelmével megelőzte a Kartalt a ScoreGoal, így az előkelő második helyen várhatja a téli szünetet.

Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője: – A múlt heti fiaskó után nagyon fontos volt, hogy hazai pályán úgy búcsúztassuk az évet, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak. Elsősorban a védekezést akartuk rendbe tenni, az előző vereségünket követően. Büszke vagyok a srácokra, mert két gólon tartottuk a Kartalt, illetve végig stabilak voltunk és rúgtunk öt gólt. A második helyen zártuk az őszt, ami nagy boldogság számomra! 

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Kartal SE 5 – 2 (2 – 1)
Férfi futsal NB II. Keleti-csoport, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Apkó, Sipos

Gólszerzők: Kovács (8.), Rutai (13., 22., 36.), Dobosi (39.), illetve Bánfalvi (19.), Barabás (37.)

HAMAROSAN KÉPGALÉRIÁVAL ÉS VIDEÓS ÉVÉRTÉKELŐVEL JELENTKEZÜNK!

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés