kesport.hu

Koós Károly: „Az álmainkból valóság lehet”

Koós Károllyal, a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club vezetőedzőjével készítettünk évértékelő interjút, melyben a szakember a csapat 2018-as változásait, eredményességét és céljait taglalta.

2017-ben ekkortájt vette át a csapat irányítását, mik voltak az elsődleges célkitűzések?

– Tavaly év végén az Elnök Úr az edzőváltás mellett döntött a bajnokság ezen időszakában, és engem kért fel a csapat irányítására. Az idei év első felében a célunk az volt, hogy a bajnokságban stabilizáljuk a helyünket, hogy ne fenyegessen bennünket a kiesés veszélye. Ezt sikerült megvalósítanunk, hiszen a nyolcadik helyen fejeztük be az előző szezont.

Milyen változások történtek a csapat háza táján a nyári szünet alatt?

– Sajnos a szakmai stábból Virágh Ferenc nagypályás feladatai miatt távozott, a játékosok közül pedig többen lemorzsolódtak, így mindenképpen erősítésre volt szükségünk. Ehhez az utolsó pillanatban sikerült játékosokat igazolnunk Szegedről és a környékről. Szerencsére amennyire későn jöttek az új csapattagok, annyira sikeresen illeszkedtek be közénk mind emberileg, mind szakmailag. Fontos szerepet töltenek be hétről-hétre, és kiegészülve a már rutinosnak mondható, helyi kötődésű játékosokkal, a céljaink csak erősödtek az elmúlt hónapokban. Szeretném kiemelni, hogy még egy fontos és sikeres döntésünk volt a nyáron. A Dunaferrel való együttműködés és Fehér Zsolt személye szintén kellett ahhoz, hogy most elmondhassam, sikeres őszön vagyunk túl.

Milyen tervekkel vágtak neki az idei szezonnak?

– Az előbb említett változások mellett természetesen a céljaink is változtak. Az elvárás felénk az volt az idei szezonra, hogy kerüljünk az élmezőnybe az alapszakasz végére, hogy a felső ágon folytathassuk a bajnokságot. Az alapszakaszából hátra van még öt forduló, de jelenlegi második helyezésünk minden előzetes elvárásunkat felülmúlja. Természetesen elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel, azonban hátra dőlnünk nem szabad. Január elején folytatjuk az edzéseket és készülünk az előttünk álló feladatokra.

Milyen vágyakkal kezdik a felkészülést a tavaszi szezonra?

– A legfontosabb cél, hogy az alapszakasz végeztével az első hatban végezzünk. Utána jön egy tíz mérkőzésből álló rájátszás, amely végén kialakul a sorrend. Vannak titkos álmaim, melyek többé-kevésbé egyeznek a jelenlegi helyezésünkkel, de addig még rengeteg mérkőzést kell sikerrel megvívnunk. A keret alkalmas arra, hogy az álmainkból valóság legyen. Én bízom a játékosaimban, és reményeim szerint a bajnokság végén olyan helyezést érünk el, amelyre velem együtt nagyon büszkék lesznek.

Ezúton is szeretném megköszönni az Elnök Úrnak, a klub dolgozóinak, a játékosoknak, a kollégáimnak és a szurkolóknak az egész éves segítségüket, a munkájukat és a szurkolásukat. Kívánok a sportot, ezen belül a futsalt szerető embereknek áldott, békés ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt.

(Az interjút Vizi Zalán készítette. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés