kesport.hu

SC Hírös-Ép: a 2011-es korosztály bárki ellen felveszi a kesztyűt

Pelikán István beszámolója:

“A 2011-es korcsoporttal a nyáron kezdtük a közös munkát. Az első hónap a kis létszám miatt inkább csak az ismerkedésről szólt. Szeptembertől kezdődött az érdemi munka. Kisebb változások után, néhány új fiú is csatlakozott a kerethez, akiknek azóta már sikerült jól beilleszkedni.

Az edzések vezetésében két kollégám is segített, Keresztes Zoltán és Marozsi Gábor, a kapusképzésben Kerpits Ferenc, amit ezúton is szeretnék megköszönni Nekik. Az, hogy több edző foglalkozik a gyerekekkel és kisebb csoportokban lehet oktatni őket, alapfeltétele a hatékony képzésnek. Így a gyerekek nagyobb figyelmet kapnak és intenzívebbek a gyakorlatok, több a labdaérintés;  ez az Ő fejlődésük záloga. Fontos volt, hogy a gyerekek nagyobb tempóban játszanak, ehhez a gyors letámadás és a labdavesztés utáni azonnali visszatámadást sajátították el. Ezt az edzéseken és a mérkőzéseken is vissza lehet látni Tőlük.

A nagyobb pályaméreten az új posztokhoz tartozó pozíciókkal és az adott szerepekkel, feladatokkal folytattuk a képzést. Ebben is nagy az előrelépés. Később az egyéni döntések és a jó megoldások kialakításával haladtunk tovább, ezeket még mélyíteni és gyorsítani kell. Ezeket a képzési célokat tűztük ki és ezen alapelvekkel dolgoztunk a félévben. A gyerekek fejlődésében ez meg is látszódott, mert a szezon elején amiben még bátortalanabbak voltak, azt mostanra már felvállalják és jól végre is hajtják. Ez a játék képén is látszódik, mert bárki ellen felveszik a kesztyűt, az utolsó tornán már azokat a találkozókat is megnyerték, amelyekkel korábban még bajban voltak.

A mérkőzéseken és az edzéseken a játékuk sebessége, az edzés minősége nagyon jó. A játék helyzetekben, az egyéni megoldásokban és a kapu előtti szituációkban még jobbnak kell lenniük. Ezeket a téli edzéseken és mérkőzéseken még fogjuk csiszolni. Az út amire ráléptek, jó – ezt kell folytatni és edzeni tovább ugyanilyen mentalitással. Sok szép emlékkel lesznek még gazdagabbak, ha így folytatják.

Köszönöm szépen a szülőknek is a támogatást. Ahogy megbeszéltük, jövőre még több kell! Gratulálunk minden gyermeknek a féléves munkájához.”

Felkészítő edzők: Pelikán István, Keresztes Zoltán, Marozsi Gábor, Kerpits Ferenc

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés