kesport.hu

SC Hírös-Ép: Keresztes Zoltán összegezte a legkisebbek őszi szezonját

Az ősz folyamán a korosztály nagy változásokon ment keresztül. 9 fővel fejezték be az előző szezont, de a játékosok száma azóta elérte a tizenötöt.
 
Az edzők közül Keresztes Zoltán maradt a korosztálynál, de Marton Gábor távozott és helyére Marozsi Gábor érkezett. A gyerekeknek nagyon fontos változások ezek, hiszen az új edző másfajta stílust képvisel, amihez hozzá kell szokni. Gábor játékvezetésben edződött határozott hangja fegyelemre szoktatja a legkisebbeket is. Jelenleg is aktívan játszik a kecskeméti ScoreGoal futsal csapatában, így a cseleké s labdakezelés terén kimagaslót tud mutatni a gyerekeknek. A srácok számára a megnövekedett létszám új cimborákat jelent, de ugyanakkor új riválisokat is a tornákon való szereplést tekintve. Hasonló helyzetet néha a felnőtt játékosok is nehezen tudnak kezelni, hát még a jelenleg óvodás vagy elsős kisfiúk!
           
“A szezon első tornája számunkra a Csep-Gól FC által szervezett szabadtéri kupa volt, ahol először küzdött együtt az újabb és a régebbi játékosok elegye. Az utolsó torna a Főnix kupa volt Székesfehérváron. A kettő között 4 Bozsik focifesztiválon vettünk részt, melyből hármat egyesületünk rendezett a Műkertvárosi Sportcentrumban, az utolsót pedig a városi rivális „lilák” bonyolították le. Ezeken kívül három edzőmérkőzést sikerült még beiktatni az őszi programunkba, melyből kettőt a 2011-es  korosztály ellen játszottunk, a harmadikat pedig a KTE ellen.
           
Ezt a mérkőzésszámot némileg kevésnek éreztük és az edzők a szülőkkel összefogva, megszerveztek egy, a környékbeli csapatoknak – meghívásos rendszerben – kiírt kupát.
 
A Kovrig Ákos által előadott ötlet tökéletesen passzolt az edzők elképzeléseihez, így az összedolgozás kiválóan működött. A családias hangulatú rendezvényen az UFC, KTE, KLC, és a Soltvadkerti Focisuli vett részt az SC Hírös-Ép kettő csapata mellett. A játék szüneteiben a gyerekek a szülők által prezentált uzsonna-asztalról falatozhattak, melyen megtalálhatóak voltak a házi sütemények, gyümölcsök és üdítők. A torna végén még 1-1 pizza is került mindegyik résztvevő csapat elé. Remek hangulatú családias eseményt sikerült alkotni, mely remélhetőleg hagyományteremtő lesz.
           
A gyerekek a pályán a fejlődés jeleit mutatják, de még nem értünk el az edzők által kívánt szintre. Folyamatosan kapjuk az elismerő dicséreteket a rivális edzőktől a mérkőzések után, tetszik a játékunk, mindig támadó szellemben lépünk pályára. Az ellenfelek azonban többnyire szervezettségben és taktikailag még erősebbek nálunk. A téli szünetben sokat pihenhetnek a gyerekek és remélhetőleg focira és gólokra éhesen térnek vissza edzésre január elején. Sűrűbb téli program vár ránk, hiszen tavaszig 6 torna van tervbevéve, amin el szeretnénk indulni. Tavasztól pedig elkezdődik a felkészülés a nagyobb pályára, nagyobb létszámmal és már kapusokkal.
 
A csapat tagjai: Bakó Dorián, Bakró Róbert Ferenc, Beke Barnabás, Dunai Dominik, Kovrig Martin, Kubránszky Attila és Kubránszky Gergő, László Dávid, Marte Miron, Meleg András, Molnár Bence, Nagy Kristóf, Schvéder Miklós Péter, Wachter István Dániel, Varga Csanád.
 
Edzők: Keresztes Zoltán és Marozsi Gábor

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés