kesport.hu

Egy pont döntött a Kaposvár-Kecskeméten

Fotó: ktekosar.hu

Drámai végjáték után dőlt el a mérkőzés.

A hazaiaknál Luka Markovics kezdett a hármas poszton. Felváltva estek a kosarak az első percekben nagyobb előnyt egyik alakulat sem tudott kiharcolni. A negyedik percben Markovics ügyes labdalopása után Wittmann visszarántotta a kaposvári játékost, így nem maradhatott el a megítélt szándékos szabálytalanság sem. A hazaiak nem tudták kellőképp megszűrni a kecskeméti akciókat, igaz a somogyi támadások is rendre újabb pontokkal zárultak. A negyed végén két ponttal álltak jobban a somogyiak.

A folytatásban Johnson lendítette tovább a kaposváriakat, majd Wittmann szerzett háttal a gyűrűnek bravúros találatot. Johnson nagyon elkapta a fonalat, újabb triplája után Forray edző már időt kért. Halász 2+1-es akciója után lett 36–26 az állás, de Molnár Márton ziccereivel lőtávolban maradt a Kecskemét. Javított védekezésén az alföldi alakulat, amely Karahodzics zsákolásával 44–41-ig zárkózott fel, majd a félidő vége előtt ki is egyenlített. A nagyszünet után mindkét alakulat triplával kezdett, a kaposváriaknak pedig hamar gyűltek a csapathibák.

Wittmann jól mozgatta a kecskemétieket és a pontszerzésből is kivette a részét. Ubilla hármasa és Johnson pontjai kellettek az újabb kaposvári előnyhöz. A záró szakasz előtt Dramicsanyin hozta vissza az alföldi reményeket 59–56-nál, Markovicsot pedig negyedik hibája miatt le kellett cserélni. A negyedik negyed elején Djeraszimovics egyenlített 67–67-nél, a Green pedig technikaival kipontozódott. A parázs hangulatú végjátékban a reklamáló Fekete Ádám edző is technikait kapott, Dimics pedig triplával 74–74-re egyenlített. A legjobbkor jöttek Markovics újabb pontjai, de Karahodzsics már az ellenfelet juttatta vezetéshez. Djeraszimovics büntetője után Ubilla tripla kísérlete kimaradt, Johnson két büntetője pedig kevés volt a győzelemhez – írja a delfinek.hu.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője:Amikor elment a Kaposvár, azokban az esetekben mindig belehibáztunk Ubilla és Spica pick and roll játékainak a védésébe, az időkérések után azonban mindent úgy tettünk, ahogyan azt gyakoroltuk. Büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm nekik ezt a fajta hozzáállást. Ez már nem az első olyan alkalom, hogy idegenben vert helyzetből álltunk fel, ezúttal nyerni is sikerült. Nem tagadom, egy egypontos sikerhez a szerencse is kell, de Fortuna azt pártolja, aki sokat tesz érte. Jár a gratuláció a Kaposvárnak és a kaposvári közönségnek, amely nagyszerű hangulatot teremtett, végig sportszerűen biztatta kedvenceit. Jókor jött ez az idegenbeli siker, nyitva áll előttünk a kapu a Magyar Kupába jutáshoz.

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 78-79 (23-21, 21-23, 21-16, 13-19)

Kaposvári KK: Ubilla 19/6, Johnson 24/6, Markovics 12, Hendlein 10, Spica 10. Cserék: Baki -, Halázs 3.

KTE: Wittmann 20/12, Green 19/15, Djeraszimovics 10, Dramicsanin 10/6, Karahodzsics 13. Cserék: Molnár 4, Dimics 3/3.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés