kesport.hu

A Nyíregyháza nyerte az I. Lázár Bence Emlékgálát

December 28-án került megrendezésre az I. Lázár Bence Emlékgála. A tragikusan fiatalon elhunyt kiváló futballista családja felkérésére az SC Hírös-Ép szervezésével tető alá hozott rendezvényre nívós támogatókat sikerült megnyerni a nemes ügy érdekében. Az eseményre a Messzi István Sportcsarnokban került sor, ahová 10 csapat volt hivatalos, köztük a Lázár Bence pályafutásának állomásául szolgáló együttesek, illetve ezek legnagyobb riválisai. A pályára lépők közül majd’ ötvenen szerepeltek korábban az NB 1-ben, és közel húszan a nemzeti válogatott szerelését is magukra ölthették.

A hivatalos megnyitón Petur András, a Sport TV szerkesztő-riportere köszöntötte a megjelenteket, és mesélt Bence életútjáról, családjáról, televíziós karrierjéről, betegségéről és a leukémia ellen folytatott harcáról. Gyönyörű keretbe foglalta a rövid megemlékezést az a pár perces összeállítás, melyet a kilátogatók tekinthettek meg kivetítőkön Lázár Bence legszebb megmozdulásaiból.

A szervezők nem csak a futballra gondoltak az előkészületek során, hiszen a nézők a belépőjegyek megvásárlásán túl támogathatták lehetőségeikhez mérten a ’’Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány”-t, illetve napközben véradásra is volt lehetősége a szép számú közönségnek. A mérkőzés sorozatot két gálameccs színesítette, amelyeken pályára lépett a Sport TV együttese, a Kecskeméti Jog-Ászok gárdája, illetve összecsapott az Újpest 1885 Szurkolói Kör és a Kecskeméti Scoregoal Futsal Club öregfiúk csapata is. Előbbi csatát a televíziósok, utóbbit a hírös városiak nyerték.

Mindeközben reggel 9 órától folyamatosan zajlottak az 1×16 perc időtartamú mérkőzések, 5+1 felállásban. A csapatok két 5 fős csoportba kaptak besorolást, ahonnan az első két-két helyezett gárda került az elődöntőbe, majd a győztesek a nap megkoronázásaként a fináléba. Az egyik csoportban a körbeverések folytán a Nyíregyháza és a Kiskunfélegyházi HTK került a legjobb négy közé, míg a másik oldalról az Újpest FC, valamint a Szolnok csatlakozott hozzájuk.

Az első elődöntőben a Szolnok jutott vezetéshez a Nyíregyháza ellen, de egy izgalmas találkozó végén 3-3-as döntetlennel zárult a rendes játékidő. A szabályok értelmében büntetőrúgások következtek, ahol csak a hatodik párban született döntés, ekkor a szolnokiak hibáztak, így a szabolcsi megyeszékhely együttese kvalifikálta magát először a döntőbe.

A másik ágon a csoportmérkőzések után veretlenül álló Újpest számított esélyesebbnek, azonban a Koncz Zsolt és Némedi Norbert vezette félegyháziak ragadták magukhoz a vezetést. A fővárosiak csak meddő mezőnyfölényig jutottak, a hajrában lőtt újabb KHTK-találattal eldőlt a mérkőzés.

A döntő két résztvevője már találkozott a csoportmérkőzések során is, akkor simán nyertek a nyíregyházaiak. A forgatókönyv ezúttal is hasonló maradt: korai gól a szabolcsiaktól Törtei révén, félegyházi mezőnyfölény, az utolsó percekben pedig újabb két Törtei-gól, kialakítva a 3-0-s végeredményt. Így az I. Lázár Bence Emlégála vándorserlege Bence utolsó első osztályú csapatához, a Nyíregyháza Spartacushoz került.

Belépőjegyekből, adományokból több, mint 750.000 forint gyűlt össze az alapítvány javára, valamint 64 ember segítette véradással a rászoruló betegeket.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés