kesport.hu

Későn ébredt a KTE az ASE ellen

Fotó: ktekosar.hu

Hiába nyerte meg a Kecskemét tizenkilenc ponttal a második félidőt, hat ponttal győzött a Paks.

Dramicsanin kosarával indult a találkozó, majd Evans köszönt be gyors egymásutánban kétszer is, Wittmann triplájával azonban újra mi vezettünk (4-5). Elindult a paksi triplazápor, Evans, Kovács és Trajkovski is betalált kintről, utóbbi emellett egy 2+1-es akciót is felmutatott, KTE-részről csupán egy Karahodzsics-dupla érkezett ezidő alatt (16-7). Valamelyest csökkent a hátrányunk, Djeraszimovics és Dimics is a gyűrűbe juttatta a labdát (18-12). 22-14-nél Ruják sem hibázott távolról, mint ahogyan Eilingsfeld sem, végül Green ziccere zárta le a negyedet (28-16).

A hazaiak extra dobóteljesítménye továbbra sem esett vissza, kis túlzással, amit rádobtak, az be is ment. Faust másfél perc alatt három triplát értékesített, a különbség pedig húsz pont fölé nőtt (42-20). Molnár Márton büntetője törte meg a KTE gólcsendjét, Dramicsanin kosarát követően viszont a félidő hajrájában Kovács vezérletével tovább növelte előnyét a Paks, 48-23 állt a táblán a nagyszünetben.

A találkozó második fele már a miénk volt, bár igaz, a harmadik negyed első öt percében a forgatókönyv hasonlított az első félidőre. Tartotta magabiztos előnyét a házigazda, nem tudtunk zárkózni, viszont később a kiválóan játszó Wittmann vezérletével bejöttünk húsz alá (62-46), Eilingsfeld a túloldalon még szerzett egy duplát, 64-46-tal jöhetett a záró felvonás.

A csapat többször bizonyította már, hogy soha nem adja fel, ez most sem volt másképp. 67-50-es állásnál előbb Green, majd Dramicsanin és Djeraszimovics is szerzett egy-egy duplát, Evans hármasa után Karahodzsics sem hibázott (70-58). Közelében voltunk a tízpontos határnak, de Wittmann hármasára egyből válaszolt Trajkovski (75-61). Green pillanatai következtek, öt pontot dobott, Djeraszimovics kosara után pedig Karahodzsics adott gólpasszt Wittmannak (75-70), két és fél perc volt hátra. Ennél közelebb azonban már nem tudtunk jönni, 81-75-re nyert végül az ASE, ezzel eldőlt, hogy a KTE-Duna Aszfalt nem lesz ott a Magyar Kupában.

Forray Gábor:Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyert. Nem tudom értékelni az első félidőt, mert gyakorlatilag semmit nem csináltunk védekezésben, támadásban pedig eladtunk nyolc-tíz labdát, ezekből az ASE villámgyorsan indult. Ritmust fogott ellenfelünk, jöttek az extra dobások is, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Szemmel látható volt, hogy más hozzáállással, nagyobb akarattal és fegyelemmel meg is nyerhettük volna a találkozót. Javítanunk kell ezeken a dolgokon, hiszen ez már sokszor előfordult velünk. Sajnos nem sikerült bejutnunk a Magyar Kupába, de azt gondolom, hogy az is büszkeség, hogy az utolsó pillanatig harcban voltunk a részvételért. Sok sikert kívánok a Paksnak a kupában és a bajnokságban! Gratulálok a saját csapatomnak is, lezártunk egy naptári évet, a mai vereség ellenére nagyon szép esztendőt tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a vezetőknek és a szurkolóknak, hogy segítettek minket, bízom benne, hogy a következő év is ugyanilyen, vagy még szebb lesz. Boldog újévet kívánok mindenkinek, várjuk a következő találkozót.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 81–75 (28–16, 20–7, 16–23, 17–29)

ASE: Kovács 18/6, Evans 20/9, Faust 13/9, Eilingsfeld 8/3, Trajkovski 8/3. Csere: Medve 3, Jevtovics 6, Ruják 5/3.

KTE: Green 21/9, Wittmann 18/6, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 6, Karahodzsics 8. Csere: Dimics 7, Molnár M. 1, Kucsera -.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés