kesport.hu

Nagy skalp reményében utazik Paksra a KTE-Duna Aszfalt

Forray Gábor bízik benne, hogy sikerül kiharcolni a Magyar Kupa-szereplést, amely hatalmas bravúr lenne.

A KTE-Duna Aszfalt csütörtökön nagy hátrányból visszakapaszkodva, drámai végjátékot követően aratott 79-78-as győzelmet a Kaposvári KK vendégeként. Ez volt a csapat második idegenbeli sikere a szezon során, s így 6-6-os mutatóval a tabella kilencedik helyén áll.

Az idei szezonban minden idegenbeli győzelem duplán számít, különösen számunkra. Többször is ott voltunk a siker küszöbén idegenben, de párpontos vereségeket szenvedtünk. Örülök, hogy ezúttal Fortuna mellénk állt.” – mondta Forray Gábor, a csapat vezetőedzője.

Ezúttal is igen nehéz feladat előtt áll a KTE-Duna Aszfalt, amely az egyre jobb formába lendülő Atomerőmű SE vendége lesz  18:00 órakor.

A Paks jó formában van, s bár legutóbb kikapott, előtte azonban háromszor nyert. Komoly skalpokat gyűjtöttek be, imponálóan játszottak, főleg hazai pályán. Nem mondok újdonságot azzal, hogy az ASE a találkozó esélyese, azonban feltett szándékunk, hogy most már egy igazán nagy skalpot is begyűjtsünk. Azt hiszem, abszolút reális esélyünk lehet a győzelemre, amely meglepetés lenne, de benne van a pakliban. Mindig a következő feladatra koncentrálunk, egyelőre nem foglalkozunk azzal, hogy egy siker esetén bejuthatnánk a Magyar Kupába is, amely hab lenne a tortán.”

A KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője úgy érzi, nagy bravúr lenne, ha bejutna a csapat a Magyar Kupába.

Főleg annak tükrében lenne nagy bravúr a Magyar Kupába való jutás, hogy az első kör után nyolc csapat kvalifikálja magát, mi pedig nyolc alkalommal játszottunk idegenben. Van olyan csapat előttünk, amely nyolcszor játszott otthon, ám ez a bajnokság második felében meg fog fordulni. Szeretnénk elérni, hogy még így is beverekedjük magunkat a kupába, ami nagy siker lenne. A nyomás egyértelműen a Pakson van, számára azért nagy blama lenne, ha nem jutna be a nyolcban, főleg úgy, hogy ezt hazai pályán harcolhatja ki. Tavaly is idegenben biztosítottuk be a részvételünket, bízom a játékosaimban, hogy ezt idén is megtesszük.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt
Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok, vasárnap, 18:00
Játékvezetők: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás, Balog György Attila
MKOSZ ellenőr: Faidt Mihály

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés