kesport.hu

Értékelő: Nehéz féléven van túl a KTE LA U14

Bódi Attila csapata bár jól kezdte az NBI-es bajnokságot, a szezon második felében kevés sikerélmény érte a gyerekeket, így tavasszal mindenképpen jobb folytatásban reménykednek.

Milyen célkitűzésekkel vágtatok neki a szezonnak?

– A fő cél az volt az eredményesség terén, hogy az U15-ös korosztállyal karöltve harcoljuk ki a biztos bennmaradást, illetve összerakjunk egy olyan csapatot, mely hosszabb távon is biztosítani tudja ezt az akadémiának. Az eredményesség szem előtt tartása mellett, a taktikai és technikai tudás nagyfokú fejlesztése, a fizikai képességek javítása, egyéni- és posztspecifikus képzés biztosítása szerepelt a képzési programban. A klubra jellemző játékstílus kialakítása, illetve a játékosok legmegfelelőbb helyének megtalálása is terveink közt szerepelt.

Új volt számotokra az élvonal, mik az első tapasztalatok?

– Nehéz félév van mögöttünk, sok csalódással az eredményeket tekintve, de legalább annyi tanulsággal és reménnyel, hogy az egyéni és csapatszintű tovább fejlődésünk a tavasszal pontokban is meg fog mutatkozni. Új csapatot kaptam, illetve új voltam én is a játékosoknak, keveset tudtunk a riválisokról, így arról is, hogy játékerőt tekintve hol helyezkedhetünk el. Sajnos egész ősszel szemmel látható volt, hogy fizikális paramétereket tekintve elmaradunk a riválisoktól. Jó példa erre a kapus poszt, ahol van 2 nagyon ügyes és tehetséges kapusunk, de az ellenfeleknél kivétel nélkül legalább 20 centivel magasabbak poszttársaik.

Milyennek tartod a bajnokságot?

– A bajnokságot nagyon jól kezdtük. A 4. forduló után (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség – szerk.) után a 7. helyen álltunk, szép őszben reménykedhettünk. Sajnos tévedtünk! A folytatásban nem sikerült nyernünk, egészen a 16. helyig csúsztunk vissza.  A látottak alapján a csapatokat 3 csoportba oszthatjuk. Van 6 nagyon erős, 3 közepesen teljesítő és 7 őket követő. A riválisok elleni mérlegünk 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 8 pont, ami elfogadható lenne, de tavasszal bravúrokat is hozni kell a biztos bennmaradáshoz.

Milyen tanulságokat lehet levonni, miben kell feltétlen javulni?

– Az idény tanulsága, hogy szép és kombinatív játékot tudunk nyújtani, több rivális is dicsért minket. Sajnos ez is kevés volt a győzelmekhez, a sorozatos sikertelenséggel aztán jött önbizalomvesztés. Ez egyben a játékunk minőségén is meglátszott már. Meg kell tanulnunk az I. osztály fizikális és mentális szintjéhez is felnőni! Ebben a legnagyobb a lemaradásunk. Tény, hogy sok esetben fizikálisan sokkal erősebb csapatokkal találkoztunk, de voltak olyan meccsek is, amikor a kellő agresszivitás, a jobb mentalitás győzelmet érhetett volna. A tanulságok tehát megvannak.

Kiket emelnél ki?

– Az egyéni teljesítmények alapján 2 játékos nyújtott folyamatosan jó teljesítményt, Kónya Richárd és Majoros Benjámin.

(kteakademia.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés