kesport.hu

Korsós Dorina visszatért!

Fotó: nso.hu

Több mint két év után visszatért a pályára a válogatott balszélső, a kecskeméti születésű Korsós Dorina, aki múlt héten két bajnokin is pályára lépett a német TuS Metzingenben. A visszatéréséről az őt képviselő ChampSport Agency Facebook-oldalán beszélt.

„Hihetetlenül jó érzés volt újra pályára lépni. Először a Metzingen második csapatában, a harmadosztályban játszottam három meccsen, kezdetben húsz percet, később már nagyjából végig a pályán voltam, és nemcsak a saját posztomon, hanem irányítóban és lövőben is. Ezután jött a két bajnoki a Bundesligában. Szerencsére a korábbi sérülések után jelentkező problémákat, hogy a terhelés hatására nem tart a térdemben az izom, végre már nem érzem. Sok teszten átestem, mielőtt az orvosok engedélyezték a visszatérésemet, de mindent rendben találtak” – nyilatkozta a ChampSportnak Korsós Dorina, aki 2017-ben került a Győri Audi ETO KC-tól kölcsönbe a német Metzingenhez, ám sorozatos sérülései miatt csak most mutatkozhatott be a csapatban.   

A balszélső először karácsonykor, december 26-án a Nellingen ellen 46–19-re megnyert hazai meccsen lépett pályára csereként a Bundesligában, majd három nappal később a HSG Bensheim ellen, idegenben is beállt a Metzingenbe, azt a találkozót 34–21-re nyerték meg, és mindkét bajnokin egy-egy gólt szerzett. A másodikat egy kínai figurából lőtte, amit a klub Facebook-oldala külön videóban is kiemelt.      

„A csapattársaim nagyon jól fogadtak, az első gólomat az egész csapat megünnepelte – folytatta Korsós.– Az edzőm pedig azt kéri, legyek türelmes, tudja, hogy maximalista vagyok magammal szemben, de csak fokozatosan tudom visszanyerni a formámat, amiben segít, hogy kimondottan sok lövőedzésünk van. Most még nagyon hullámzó a teljesítményem a tréningeken is. Van, hogy nagyon jól megy a játék, van, hogy semmi sem sikerül. Ezért kell türelmesnek lennem, hogy a korábbi rutinok visszajöjjenek. A védekezésbe könnyebb visszaszoknom, támadásban azonban időnként még el-elgondolkodom egy-egy betörésen, ez azonban fokozatosan el fog múlni. Nincs rá szükség és nem is akartam térdgépet, hogy meccs közben ne emlékeztessen semmi a sérülésre, szeretném elfelejteni ezt az időszakot, hogy újra felszabadultan kézilabdázhassak. A visszatérés számomra felér egy nagyon szép karácsonyi ajándékkal.”

Korsós az együttese előtt álló időszakról is beszélt. A rajta kívül Hársfalvi Júliát és Kovács Patríciát is foglalkoztató Metzingen az EHF-kupa csoportkörében a Siófokkal is találkozik majd.

„Nem tudom, hogy a közelgő EHF-kupa-meccseken milyen szerepet szán majd nekem az edzőm, de én már attól is boldog vagyok, hogy a bajnokságban játszhatok. Annak örülök, hogy a Siófok elleni meccsünkre hazatérhetek Magyarországra, bár tudom, hogy a Siófok lesz az egyik legkeményebb ellenfelünk a csoportban, viszont mindenképpen szeretnénk továbbjutni a négyesből, a Bundesligában pedig a minimális célunk, hogy megőrizzük a harmadik helyünket.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés