kesport.hu

Kosárlabdacsarnok-fejlesztés a Bányai Júlia Gimnáziumban

Új sportfejlesztési pályázatot indított el a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. A helyszín a Bányai Júlia Gimnázium kosárcsarnoka, melynek felújításáról szóló sportfejlesztési programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma már jóváhagyta.

A pályázat támogatási keretösszege 303.414.000,- Ft

A fejlesztésről Ivkovicsné Béres Tímeát, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük:

Miért döntöttek a kosárlabdacsarnok fejlesztése mellett?

A sportfejlesztési pályázatok erre mindig kiváló lehetőséget nyújtanak. A Bányai Júlia Gimnáziumban nagyon pici tornaterem áll rendelkezésre, viszont a kosárlabda tradicionálisan az iskola egyik erős sportága. Mi mindig abban gondolkodunk, hogy a sportfejlesztéseinkkel ne csak a kosárlabdázóknak, hanem a diákoknak is kedvezzünk, hogy minél szélesebb körben, minél nagyobb és korszerűbb, minőségi körülmények között sportolhassanak. A Bányai Júlia Gimnáziumban minden cél és érték találkozott egymással, ezért döntöttünk a pályázat elindítása mellett.

Miből szeretnék finanszírozni a beruházást?

A sportfejlesztési pályázati beruházásoknál 30%-a a keretösszegnek önrész, és 70%-a társasági adó támogatásból áll. A 30% önrészben Kecskemét önkormányzata is mellénk állt, nagymértékben támogatják a projektet, míg az iskolával, és annak igazgatójával, Lukács Lajossal összefogva a TAO támogatókat folyamatosan keressük. Ahhoz hogy a projekt minél hamarabb végbe menjen, az kell, hogy minél rövidebb idő alatt összegyűljön a támogatási keret. Széles körben van szükségünk támogatókra, és egyelőre a támogatások 50%-át már sikerült begyűjteni, tehát nagyon bizakodóak vagyunk a mielőbbi beruházást nézve.

Mikorra tervezik a beruházást?

A projekt akkor tud megkezdődni, ha a teljes támogatást és keretösszeget sikerül begyűjteni, így ennek függvénye az időkorlát. A gimnáziumnak is érdeke, hogy minél előbb megkezdődhessenek a munkálatok, ezért indult el a széleskörű összefogás ez ügyben. A mostani pályázat június 30.-áig tart, ha eddig sikerül összegyűjteni a kellő összeget, már idén megkezdődnek a munkálatok. 

Terveznek-e a jövőben másfajta sportfejlesztéseket is a városban?

A szabadidőközpont sportpark fejlesztésében már elindítottuk a folyamatot. A meglévő kültéri pálya még két sportpályával bővül, köré egy kisebb 200 m körüli futókör épül. Másik tervben lévő beruházás a Kosárlabda Akadémia és a Messzi István sportcsarnok közötti régi, elhagyatott termálfürdő helyén egy 100 autó befogadására alkalmas parkoló építése, melyet még idén tavasszal indítunk el szándékaink szerint. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés