kesport.hu

A Kecskeméti TE súlyemelői megünnepelték 2018 eredményeit

A Kecskeméti TE súlyemelőinek a január hónap kemény felkészüléssel telik az ez évi versenyidényre. A monoton edzésmunkát ünnepélyes esemény színesítette, a hagyományoknak megfelelően ünnepi vacsorán emlékeztek a 2018-as év eseményeire. 

Bálint Csaba vezetőedző számolt be az eredményekről a La Verde Pizzériában tartott vacsorán, melyen több mint 20 versenyző jelent meg.

A Kecskeméti TE csapata 2018-ban a Magyar Súlyemelő Szövetség által közzétett szakosztályi rangsorban negyedik alkalommal lett első helyezett. Az Abszolút Csapatbajnokság 2018. évi bajnokcsapata lett és negyedik alkalommal védte meg elsőségét a Kecskeméti TE, melynek tagjai Árva Cintia, Jung Beáta, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Megyeri Dávid, Kmegy Máté és Vaspöri Gábor.

A korosztályos országos bajnokságokon a kecskeméti csapat versenyzői hét bajnoki címet, öt ezüst- és három bronzérmet nyertek.

Nemzetközi versenyeken is jeleskedtek a kecskemétiek, kiemelkedik Árva Cintia ifjúsági olimpiai negyedik helyezése, U17 Európa-bajnoki hatodik helyezése, Kmegy Máté U23-as Európa-bajnoki hatodik helyezése, valamint Jung Beáta sikeres bemutatkozása az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén Nagy Dániel is bemutatkozott a válogatott színeiben, csapatban második helyezett lett.

A Magyar Súlyemelő Szövetség által szervezett MSSZ Kupasorozatban a férfiak mezőnyében Kmegy Máté, illetve a női mezőnyben Árva Cintia harmadik helyen végzett. A női utánpótlás mezőny első helyezettje Árva Cintia lett, ami a közel harminc országos csúcsjavításnak köszönhető. 

Az év eredményeit összesítve Bálint Csaba az MSSZ edzői rangsorában az első helyen végzett.

A klub fiatal versenyzői – Szokolai László, Kocsis Bálint, Hajdú Dávid, Bende Kristóf –  is jeleskedtek, hiszen a korosztályos bajnokságokon értékes helyezéseket szereztek, felkészülésüket Takács Erika irányította.

Bálint Csaba kiemelte, hogy a fenti eredmények mellet fontos a masters versenyzők eredménysora is, hiszen példaként szolgálnak a fiatal versenyzők számára, valamint sportolásuk bizonyíték arra, hogy a súlyemelés egészséges minden életkorban. A masters versenyzők négy Európa-bajnoki címet nyertek (Kasza Adrienn, Takács Erika, Nagy Noel és Vaspöri Gábor), valamint a világbajnkoságon Kasza Adrienn a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Vaspöri Gábor ezüstérmes lett korcsoportjában.  

Befejezésként Herczeg Antal szakosztályvezető megállapította, hogy az elmúlt év eredményei magasra tették a lécet 2019-ben, de bízik abban, hogy sikerül megvalósítani a célkitűzéseket.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés