kesport.hu

45 percig pariban volt NB I-es ellenfelével a KTE-Piroska Szörp

Négy nappal a Cegléd elleni mérkőzést követően újabb NB I-es ellenfél várt a kecskeméti férfi kézilabdázókra a Liga Kupában. Kedd este a Dabas gárdája látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, a találkozót 27-33-ra a vendégek nyerték.

A Liga Kupa 2018/2019-es kiírásában már megmérkőztek egymással a felek, akkor Dabason négygólos hazai győzelem született.

Egy kihagyott dabasi hétméteressel vette kezdetét a mérkőzés, majd rögtön a következő támadásnál újra büntetőhöz jutottak a vendégek, melyet már sikerült értékesíteniük, 0-1. Az ötödik percben 2-2-nél emberelőnybe kerültek a kecskemétiek, ám az eredmény nem változott. Egyenlő létszámban Füstös Attila két góljával, és Zaklajda József bravúrjaival átvette a vezetést a KTE, melynek hatására már a 9. percben időt kért a Dabas trénere (4-2). Támadásban döcögött a Pest megyeiek játéka, és a kecskeméti beállós, Petrik-Varga Ádám harmadik találatával már 7-4 állt az eredményjelzőn. 

A félidő második felére utolérte ellenfelét a vendég együttes, zsinórban négy támadásukból voltak eredményesek, így a 19. percre 9-9-re alakult az állás, majd 1 perccel később már az előny is náluk volt. A játékrész utolsó perceiben, kétgólos hátrányban megrázta magát a Kecskemét, a fiatal Dimovics Ádám góljaival egalizált, így 14-14-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a második felvonás elején, úgy tűnt, kiélezett végjáték elé nézünk. A tendencia alapján minden gólra egyből érkezett a válasz a túloldalon. A 39. percben Bujdosó Máté gyönyörűen pörgetett be egy hétméterest, mely után időt kértek a vendégek (19-19). Hatásosra sikeredett a játékmegszakítás, ugyanis négy percen keresztül gólképtelenné vált a hazai csapat, ezt kihasználva három góllal ellépett a Dabas.

A félidő felénél 21-24-nél ezúttal Ocsovai Zsolt élt időkérési lehetőségével. A gólok tovább potyogtak, a legtöbb támadás után a labda a hálóban kötött ki, így az utolsó 10 percre 24-27-tel fordultak a játékosok. A kecskeméti hátrány viszont nem csökkent, és érezhető volt a fáradtság a csapaton. 6 perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés, 25-30. Csuzi Milán szépségdíjas találattal szállt be a meccsbe, ám a győzelem megkaparintására már nem volt esélye a hírös városiaknak. A vége 27-33.

Ocsovai Zsolt értékelése a találkozót követően: – Gratulálok a Dabasnak a győzelemhez! A saját játékosaimnak is jár a gratuláció, mert azt gondolom, hogy a pénteki mérkőzéshez képest egy szinttel feljebb léptünk. Az első félidő, illetve a második játékrész első negyed órája nagyon jó volt, mind hozzáállásban, mind játékban. Az utolsó 15 percre azonban elfáradtunk, hiszen betegségek és sérülések miatt kevesebbet tudtam cserélni, de akik pályára léptek, mindent megtettek a sikerért. Összességében elmondható, hogy ez a mérkőzés is kiválóan szolgálta a bajnokságra való felkészülésünket. 

KTE-Piroska Szörp – Dabasi KC VSE 27-33 (14-14)
Férfi kézilabda Liga Kupa, B-csoport
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

KTE: Petrik-Varga 5, Füstös 5, Kátai 5, Halász 3 (1), Bujdosó 3 (1), Dimovics 3, Csuzi 1, Horváth 1, Szamos 1,   

Kiállítások: 4, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés