kesport.hu

Magabiztos győzelem az Alba Fehérvár ellen

Fotó: Réti Attila/bball1.hu

A Kecskemét elrontotta Cabezas magyarországi bemutatkozását – számolt be róla a bball1.hu.

Remek játékot, és magas színvonalat hozott az első félidő a nagy téttel bíró mérkőzésen. Hazai oldalon az eddigi gyengélkedő Dimics kezdett remekül, míg a másik oldalon Keller Iván kapta el a fonalat. Jól szállt be Cabezás is, a spanyol világbajnok “gól, jó fault” kombóval nyitotta magyarországi karrierjét az első negyed végén. A dobóformára egyik oldalon sem lehetett panasz. A Kecskemét 62%-al, az Alba 75%-al szórta a pontokat a mérkőzés elején. 24-27.

Heath zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de Green egy gyors triplával állította meg a meglógni készülő vendégeket. Freeman tripláiról szólt a következő időszak, kettőt is szórt egymás után.  A Kecskemét azonban továbbra is loholt, az ekkor még mindig, szenzációsan dobó fehérváriak után. 36-39-nél a vendégek kértek időt, négy perc volt ekkor a félidőből. Az Alba azonban érthetetlenül nekiállt kapkodni, sorra rontották el a dobásokat, amit a hazaiak, Dimics és Djeraszimovics vezérletével ki is használtak. A KTE megfordította az állást. 50-47.

Green triplájával kezdődött a második félidő, máris hat ponttal vezetett Forray Gábor csapata. Dimics és Dramicsanin is jól játszott. Az Alba teljesen elvesztette a ritmust, semmi nem sikerült a fehérváriaknak, a másik oldalon viszont minden bejött, remekül játszott a Kecskemét, nem csoda, hogy pillanatok alatt 12 ponttal elhúztak, majd 17-re növelték előnyüket. 72-55.

Az utolsó negyed már csak formaság volt. Az Alba szenvedett, a KTE pedig egy kicsit már a közönségnek is játszott. Állandósult a 20 pont körüli előny. A végjátékban több kecskeméti fiatal is lehetőséget kapott. 94-79.

Wittmanék a magabiztos, megérdemelt sikerrel, a győzelmek számát tekintve utolérték a tömörülő középmezőnyt, míg az Alba egyre távolabb kerül a felsőháztól.

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár 94-79 (24-26, 26-20, 22-8, 22-24)

Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Cziffra Cs., Praksch P., Rácz Zs. (Balogh L.)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 7/3, Green 12/6, Dimics 19/9, Dramicsanin 17/12, Karahodzsics 9/3. Cserék: Djeraszimovics 18/9, Kucsera -, Mészáros 2, Molnár 8., Fülöp -, Plézer 2.

Alba Fehérvár: Zeno 9/9, Freeman 22/18, Keller 8/3, Lóránt 7, Heath 11. Cserék: Cabezas 5, Tóth P. 2, Bullock 11, Filipovity -.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés