kesport.hu

Otthon szenvedett vereséget a Kecskeméti KC

A TFSE látogatott a KKC-hez, és egy ideig ugyan pariban voltak a hírös városi lányok az éllovassal, de a fizikális különbségnek és a sajátos bírói döntéseknek köszönhetően végül simán nyertek a vendégek, 60-86-ra.

Álmosan kezdte a mérkőzést a KKC, ennek köszönhetően kilenc ponttal elhúzott a vendég együttes, 0-9. Ezt követően megkezdte a felzárkózást a hazai csapat, előbb Buzánczky és Kurtz vágott be egy duplát, majd nem sokkal később Burján L. és Schlégl volt eredményes, mindketten kétszer, 14-15. Ekkor időt kért a TFSE vezetőedzője, hogy megállítsa a hírös városiak lendületét. A játékmegszakítás után Burján L. dobott be egy ziccert, majd egy hárompontost is elsüllyesztett, 19-17. Az első negyed végéig még Burján B. értékesített egy tempó dobást, illetve Kurtz egy nagyszerű labdalopást követően volt eredményes, 23-19.

A második etap Kurtz cselsorozatával kezdődött, amely után faulttal együtt dobott be egy ziccert, majd a megítélt büntetőből is betalált, 26-19. Ezután nehéz percek következtek a kecskemétiek számára, a TFSE zsinórban tizenöt pontot szerzett, 26-37. Ezután ismét egy kecskeméti fellángolás következett, Mérész szerezte meg első pontjait, majd Schlégl dobott be egy büntetőt, amire Kurtz középtávolija és Burján B. tempó dobása rátett egy lapáttal, 33-39.

A harmadik felvonást megint a pestiek kezdték jobban, sorozatban hat pontot szorgoskodtak össze, 33-46. Ezután Buzánczky és Tasi volt eredményes közeliből, 37-46. Egy időkérés után, újabb öt ponttal gyarapították pontjaikat a vendégek, 37-54. Erre Kurtz és Schlégl válaszolt egy-egy ziccerrel, 41-54. A harmadik játékrész végéig már csak Tasi volt eredményes, bevágott egy trojkát és egy ziccert, 46-62.

A negyedik etap elején újfent a vendégek szereztek pontokat, amelyre Burján L. majd Tasi válaszolt, 49-68. Ezután Kurtz parádézott, előbb hintába ültette védőjét és kiharcolt egy büntetőt, amit be is dobott, majd beszórt egy középtávolit is, 53-73. Ezt követően Magna szerezte meg első pontjait büntetőből, utána Burján L. dobott be egy triplát és egy duplát is, 60-79. A meccs végéig már nem született újabb pont hazai részről, így 60-86-ra behúzta a mérkőzést a TFSE.

Kónya Levente, a KKC vezetőedzője:Alapvetően jó meccset játszottunk a bajnokság egyik éllovasával. Egy darabig pariban voltunk, de aztán kijött a fizikális különbség, illetve, hogy ellenfelünk jóval rutinosabb és dörzsöltebb volt nálunk. Le a kalappal a lányok előtt, mert becsülettel küzdöttek, gratulálok a TFSE-nek a győzelemhez.

KKC – TFSE 60 – 86 (23 – 19, 10 – 20, 13 – 23, 14 – 24)

Hazai pontszerzők: Kurtz 15, Magna 2, Burán L. 17/9, Tasi 8/3, Buzánczky 4, Schlégl 8, Burján B. 4, Mérész 2

 

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés