kesport.hu

A Kaposvár nyerte az elődöntő első meccsét

archív/kesport.hu

Hétközi kuparangadót játszottak a kecskeméti férfi röplabdások. Azok után, hogy sikerrel kezdték az Extra Ligát, három nappal később már presztízsmeccs várt a KRC-re Kaposváron, a Magyar Kupában. A mérkőzés öt szettben dőlt el a hazaiak javára.

A Kecskemét útja a kupában eddig a Szeged és a Szolnok együttesein keresztül vezetett, míg a Kaposvár a TFSE és a MÁV ELŐRE SE ellen diadalmaskodott, és jutott az elődöntőbe. 

Rendkívül jól kezdtek a kecskemétiek. Az első szettben teljesen rá tudták erőltetni akaratukat a Kaposvárra mely meg is hozta a gyümölcsét. Hamar sikerült megnyugtatónak tűnő előnyre szert tenniük a vendégeknek, 4:8, melyet végig tartottak. A játszma végére közeledett a Fino, de már nem tudták beérni a hírös városiakat, akik 22:25-re hozták az első szettet. (0:1)

A második felvonás szöges ellentéte volt az elsőnek. Rögtön úgy bekezdtek a somogyiak, hogy már az elején több, mint kétszer annyi egységet zsebeltek be, mint ellenfelük, 8:3, mely később a kecskeméti időkérés ellenére sem változott, 16:7. A szett során Gacs Dánielt két sárga lappal kiállították a játékvezetők, mely nagy érvágásnak bizonyult a vendégek számára. A játszma így nagyon simán a kaposváriaké lett, a vége 25:16 lett. (1:1)

A harmadik szett szorosabban kezdődött, az első pontokat egymás után felváltva szerezték a felek. Egészen 6 pontig, amikor ellépett a Kaposvár, 9:6, majd az alföldiek hibáit megbüntetve újra tetemes differencia alakult ki a két gárda között, 16:10. A játszma végére csak kozmetikázni tudtak az eredményen Dávid Zoltán tanítványai, 25:22, mellyel megfordította a szettek állását a hazai alakulat. (2:1)

A negyedik szett rendkívül kiélezett csatát hozott, nem véletlen, hiszen a hazaiak a mérkőzés lezárására, a KRC a meccs folytatásáért hajtott. Végig egymás hibára kényszerítésére törekedtek a játékosok, és a Kecskemét egy leheletnyivel mindig ellenfele előtt haladt. A játszma végén a nagyon fontos szettlabdájukat elsőre kihasználták a vendégek, 23:25-re behúzva így a szettet, és jöhetett a döntő játszma. (2:2) 

A mindent eldöntő szett is izgalmasan alakult, de érződött a Kaposváron a hazai pálya nyújtotta lélektani előny. Jól kontrollálták a hazaiak a labdameneteket, és 3 pontos fórjuk volt 8:5-nél, mely kitartott a végéig. 15:12-re nyerte a játszmát a Fino Kaposvár, mellyel 3:2-re győzedelmeskedett a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán.  

Értékes lehet a HÉP-KRC számára, hogy idegenben két szettet is megnyert, hiszen így a kecskeméti találkozón döntőbe jutást érhet a 3:0 vagy 3:1-es győzelem, míg a 3:2 egy aranyszettet eredményezne.

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője így értékelte a látottakat: – Az első szettben azt játszottuk, amit tudunk, ennek eredményeként meg is nyertük azt. A második és a harmadik szettben nagyon sokat hibáztunk, amit a Kaposvár ki is használt. Gacs Dániel kiállítása nagyon nagy veszteség volt számunkra, de nagyon örülök neki, hogy a fiatal Dobos Péter minden pimaszságát bevetve jól szállt be a mérkőzésbe. A negyedik szett megnyerése óriási érdem, nagyon fontos lehet egy kiélezett kupaelődöntőben az összesítés miatt, hogy ilyen körülmények között idegenben két játszmát is megnyertünk. Nem szomorkodunk, tudjuk, hogy mit kell kijavítanunk. Most kezdődik igazán a röplabda, ez a sport, ezért imádjuk, és nincs mese, meg kell nyernünk a visszavágót! 

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 3:2 (22, -16, -22, 23, -12)
Férfi röplabda Magyar Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
Vezette: Mezőffy, Újházi

A visszavágóra 2019. január 31-én, csütörtökön 20 órától kerül sor a Messzi István Sportcsarnokban. 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés