kesport.hu

Hét méter választotta el a KTE-Piroska Szörpöt a győzelemtől

Először találkozott a jó erőkből álló, élvonalbeli Vecséssel a Liga Kupában a KTE-Piroska Szörp, és a 26-26-os döntetlen azt jelenti, hogy a Kecskemét megszerezte első pontját a sorozatban.

Bujdosó közeli bombájával vette kezdetét az első játékrész, 1-0. Ezután három gyors vendég találat következett, 1-3. Füstös és Petrik-Varga góljaival azonban egyenlítettek a hírös városiak, 3-3. Egészen 5-5-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, ám ekkor négy egymást követő támadásból eredményes tudott lenni a Vecsés, ennek köszönhetően, 5-9-re elhúztak. Ocsovai mester időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. A játékmegszakítás után Szamos-góllal zárkózott a KTE, amire válaszként két vecsési találat érkezett, 6-11. Ezután emberhátrányba került a vendég gárda, ezért lehozták a kapust, ebből azonban Gepa és Halász is szerzett egy-egy találatot üres kapura, valamint Szamos is eredményes volt ziccerből, 9-12. Elhúzott öt góllal a Vecsés, majd a KTE a félidő végén megkezdte a felzárkózást, Csuzi, Kátai és Szamos révén sikerült újra három gólra csökkenteni a különbséget, 12-15.

A második etap két remekbe szabott Berkes-góllal kezdődött, előbb elemi erővel ellőtte a hosszúba, utána a kapus lába között egy laza csuklómozdulattal juttatta ketrecbe a játékszert, 14-15. Ezután egy vendég gól következett, mely nem maradt válasz nélkül, Szamos egy ziccert értékesített, majd Kátai egészséges lökete, kötött ki a kapuban, 16-16. Ennek okán a vendég csapat trénere élt az időkérés lehetőségével. A timeout után heteshez jutott a vendég gárda, melyet Zaklajda sikerrel hárított. Ezt követően gyors egymásutánban szerzett három találatot a Vecsés, 16-19. Ocsovai Zsolt ekkor a mérkőzés folyamán másodszor kért időt, hogy megszakítsa a vendégek lendületét. Az időkérés után Szamos ejtette a kapust, majd kétszer a vendégek is eredményesek tudtak lenni, 17-21. Bujdosó ziccerével és Kátai újabb bombájával azonban két gólra zárkózott a KTE, 19-21. Ezután három egymást követő támadás során dobott gólt a Vecsés, ráadásul az egyiket emberhátrányban, 19-24. Kátai, Bujdosó, illetve Füstös góljainak köszönhetően azonban ismét két gólra csökkentette hátrányát a  Kecskemét, 22-24. Ezután beindult a hazai gépezet és sorra jöttek a szebbnél-szebb gólok, Szamos, Petrik-Varga, Bujdosó révén feljött egy gólra a KTE, 25-26. Az egyenlítésért támadhattak a hazaiak, ami Füstös átlövéséből köszönhetően sikerült is, 26-26. Zaklajda óriási védését követően újfent Ocsovai mester kért időt. Bujdosó eldönthette volna a mérkőzést egy időntúli hetessel, de a kapús bravúrral hárított, így 26-26-tal ért véget a mérkőzés.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak teljesítményhez, főleg azután, hogy a keddi performansszal nem feltétlenül voltam megelégedve. Bízom benne, hogy ezt a játékot, illetve hozzáállást sikerül átmenteni a bajnokságra is.

KTE-Piroska Szörp-Vecsési SE 26 – 26 (12 – 15)
Hazai gólszerzők: Petrik-Varga 2, Gepa 1, Halász 1, Bujdosó 5, Csuzi 1, Füstös 3, Kátai 4, Berkes 2, Szamos 7.
Kiállítások: 2 perc, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/1 ill. 2/1.

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés