kesport.hu

Mecsekaljára utazik a KTE-Duna Aszfalt

Szombaton 18:30-kor az alapszakasz tizenhatodik fordulójában a KTE-Duna Aszfalt a szezont remekül kezdő, majd kisebb hullámvölgybe kerülő Pécsi VSK-VEOLIA vendége lesz a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

„A kulcs az lehet, hogy mennyire tudjuk kontrollálni a támadásunkat – vélekedett az esélyekről a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője, Forray Gábor. – A Pécs egyik legnagyobb fegyvere az agresszív védekezés, majd az ebből történő villámgyors átmenet támadásba. Sok könnyű kosarat szokott szerezni a PVSK, de a második hullámból érkező kinti dobásokkal is tud operálni.”

A negyedik fordulóban a KTE-Duna Aszfalt bő két perc alatt, Juan’Ya Green vezérletével nyolcpontos hátrányt dolgozott le a Pécs ellen, s 84-82-re meg is nyerte az összecsapást. A fantasztikus hangulatú találkozóra természetesen Forray Gábor is örömmel emlékszik vissza.

„Jó kis meccs volt. Bizonyos dolgokat le lehet szűrni abból a mérkőzésből, de Pécs teljesen más stílusban játszik azóta. Kesar négyes poszton érezte otthon magát, míg Wright az ötösben. Az mag és a szisztéma évek óta ugyanaz, nyilván azt azért tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk. A szezon elején jó formában volt a PVSK, abszolút esélyesként érkezett a Messzi István Sportcsarnokba, s ehhez méltóan is játszott, a végén viszont mi nyertük meg a kiváló hangulatú találkozót. Most nagyjából egyenlőek az esélyek, a hazai pálya talán egy kicsit a Pécs mellett szól, de természetesen győzni szeretnénk, ez a célunk.”

A KTE-Duna Aszfalt jelenleg a hetedik a tabellán, az ötödik pozíciót elfoglaló ZTE-től csak egy győzelemmel van lemaradva, az utolsó előtti (13.) Kaposvár viszont csupán három sikerrel számlál kevesebbet.

„Nagyon kiegyenlített a mezőny, de ezt tudtuk előre. A Szolnok felfelé, a TF lefelé emelkedik ki a többi csapat közül, meggyőződésem szerint az összes többi együttes egyforma. Bárki nyerhet bárki ellen, az az igazság, hogy én nem is nézem a tabellát egyelőre. Amikor ott lesz az ideje, nyilván figyelembe vesszük, de most csak a következő meccsre koncentrálunk, szeretnénk nyerni egy közvetlen rivális otthonában. Nehéz dolgunk lesz, a Pécs a centenáriumi éve miatt az ötbe akar jutni. Mi is minél előrébb szeretnénk végezni, az alapvető célunk viszont továbbra is az, hogy odaérjünk a rájátszásba.”

Korábban többször is meggyűlt a baja a KTE-Duna Aszfaltnak a mérkőzések kezdetével – hiába játszott nagyon jól a második félidőben, már nem tudta ledolgozni a korábban összeszedett hátrányt. Az utóbbi időben fordult a kocka, a ZTE és az Alba ellen is magabiztos volt a csapat hazai pályán, míg Debrecenben végig ki-ki meccset vívott.

„Eltelt tizenöt forduló, most már azért kezdünk összeállni. A rotációt próbálom úgy összerakni, hogy mindig hasonló felfogású játékosok legyenek a pályán. Javult a koncentrációnk is, sokat dolgozunk azon, hogy ne legyenek kihagyásaink. Mindig van a játékunkban egy olyan periódus, amikor tizenöt-húsz pontot is rá tudunk verni ellenfelünkre, de nem mindegy, hogy ez mínusz húsznál, vagy egyenlő állásnál következik be. A legutóbbi meccsünkön pont egálnál jött a ritmusváltás, ezért tudtunk nagyobb különbséggel győzni.”

Elképzelhető, hogy Forray Gábor új öltönyének és a lila nyakkendőjének mágikus ereje van…

„Ha nyerünk, nem változtatok, maradni fog ez a szett a lila nyakkendővel. Van otthon több öltönyöm is, mert a kispadon az ember beleizzad, néha váltogatni kell. Babonás vagyok ebből a szempontból, ha győzünk, nem váltok. Remélem, sokáig hordhatom ezt az öltözéket, mert az azt jelentené, hogy elkezdünk egy sikeres szériát.”

Pécsi VSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt
Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:30
Játékvezetők: Földházi Tamás, Minár László, Győrfy Ruben (Bernáth András)

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés