kesport.hu

Kosárlabda: nagy csatában nyert a Pécs

Végig kiélezett mérkőzést vívott egymással a két csapat, hét ponttal azonban Pongó Mátéék bizonyultak jobbnak.

Jó ütemben kezdtük el a mérkőzést, Green kosarát Wittmann sikeres hármasa követte, másfél perc után 0-5 állt a táblán. Pongó szerezte meg a hazaiak első pontjait, távolról volt eredményes a korábbi kecskeméti közönségkedvenc, Taylor büntetője után Csirics is betalált, immáron a Pécsnél volt az előny (6-5). Felváltva születtek a kosarak, mígnem egy picit megakadt a KTE-Duna Aszfalt szekere, s Pongó újabb távolijával öt pontra növelte együttese előnyét (14-9). Ezúttal a PVSK hátrált meg, Karahodzsics és Dimics révén egy 6-0-s periódust maga mögött tudva újfent a KTE vezetett (14-15). Antóni dobott egy hármast a túloldalon, melyre Green felelt két büntetővel, 17-17-tel ért véget az első negyed.

Továbbra is abszolút kiegyenlített volt a küzdelem, Molnár Márton kiválóan szállt be a padról, gyors egymásutánban hat pontot szerzett, ráadásul még egy blokkot is kiosztott (22-23). Taylor duplájával ragadta magához a kezdeményezést a PVSK, innentől pedig a Wittmannék futottak az eredmény után. A különbség nem volt szembetűnő, nem engedtük, hogy magabiztos előnyt alakítson ki Csirke Ferenc együttese. Budimir zsákolt, Wittmann faragott a hátrányból – így ért véget a félidő (39-35).

Nem sokkal a nagyszünet után Karahodzsics triplájával kiegyenlített a KTE-Duna Aszfalt, majd a szerb-magyar center büntetőjével a vezetést is átvette. Nem sokat változott a játék képe az első félidőhöz képest, mindkét csapat nagyot harcolt, rangadóhoz méltó küzdelem volt a pályán. 52-50-nél igazi triplazápor zúdult a Lauber Dezső Sportcsarnokra, Dimics-Antóni-Dimics-Pongó – ebben a sorrendben jöttek a sikeres hármasok (58-56). Jól sikerült számunkra a harmadik negyed hajrája, 62-62-nél Green és Wittmann is betalált, több pont pedig már nem született (62-66).

Csirics hármasára Molnár felelt egy duplával, nem sokkal később pedig már a Pécs vezetett (69-68). Pongó rázta meg magát, gyors egymásutánban öt pontot szerzett (74-68). Karahodzsics büntetője törte meg a KTE-kosárcsendet, de ez a periódus egyértelműen a hazaiakról szólt, Budimir is eredményes volt (76-69). Ezúttal Dramicsanin kapta el a fonalat, vezérletével egy pontra zárkózott a KTE-Duna Aszfalt (77-76). Horti után Green is egy-egy duplát jegyzett, szoros végjátéknak néztünk elébe, azonban az utolsó másfél percben már nem tudtunk betalálni, míg a Pécs 85-ig tornázta fel pontjainak számát, s nagy csatában megnyerte a találkozót (85-78).

Forray Gábor:Gratulálok a Pécsnek és a kollegámnak, aki nagyon jól felkészítette csapatát. Szoros meccsre számítottunk, hiszen a PVSK-val még edzőmérkőzéseken is kiegyenlített csatákat vívunk. A harmadik negyed nekünk sikerült jobban, nem mondanám, hogy az utolsó a Pécsé volt, hiszen az egész meccs nyílt volt. Ezt a találkozót is az egylabdások közé sorolom, hiszen ami a vereségünket okozta, az kabaréba illik. Mi mentünk ziccerbe, átvehettük volna a vezetést, de eladtuk a labdát. „Lesen” maradt az egyik pécsi játékos és zsákolt egyet. Megérdemelten nyert ellenfelünk, amely harcosan, keményen védekezett. Felkészültünk tisztességesen, de ma jobb volt a Pécs. Fejet hajtunk, járjuk tovább az utunkat és sok sikert kívánunk a PVSK-nak a továbbiakra.

Pécsi VSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt 85-78 (17-17, 22-18, 23-31, 23-12)

PVSK: Pongó 14/12, Taylor 15, Budimir 16/3, Csirics 17/9, Horti 10. Csere: Wright 4, Antóni 9/9, Bíró L. -, Demeter -.

KTE: Green 9, Wittmann 14/6, Dimics 10/6, Dramicsanin 8/3, Karahodzsics 13/3. Csere: Djeraszimovics 14, Molnár M. 10, Mészáros M. -.

(ktekosar.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés