kesport.hu

Vereséggel zárta a Liga Kupát a KTE-Piroska Szörp

Lejátszották utolsó mérkőzésüket a kecskeméti férfi kézilabdázók a Liga Kupában. Ezúttal Monoron léptek pályára Ocsovai Zsolt tanítványai az élvonalbeli Vecsés csapata ellen. A találkozót a hazaiak nyerték 27-21-re. 

4 nappal ezelőtt Kecskeméten is megmérkőztek a felek. Akkor kiélezett csatában, időntúli hétméterest hibázva 26-26-os eredményt ért el a KTE, melynek köszönhetően megszerezték első pontjukat a kupasorozatban. 

Kedden azonban nem alakult ilyen jól az összecsapás a hírös városiak számára. A kezdődobást követően a Vecsés hamar ellenfele fölé kerekedett mind támadásban, mind védekezésben. Ennek hatására az első 30 percnyi játékot követően már 6 gólos, 16-10-es hátrányban vonulhattak pihenőre a kecskemétiek. 

A második félidőben jobban játszottak a vendégek, és a játék képe sokkal kiegyenlítettebbé vált. A hazaiak azonban rutinosan tartották megnyugtató előnyüket, mely kitartott egészen a mérkőzés végéig. A végeredmény 27-21 lett, így vereséggel zárta a Liga Kupa küzdelmeit a KTE-Piroska Szörp.

Ocsovai Zsolt, a KTE vezetőedzője így értékelt a találkozót követően: – Ez volt a Liga Kupában az utolsó mérkőzésünk. Az eleje sajnos nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Elsősorban támadásban voltunk nagyon tompák, de a védekezésünk sem volt túl acélos, valamint a kapusteljesítményünkkel is voltak gondok. Ezekből adódóan a Vecsés tetemesebb előnyre tudott szert tenni. A második játékrészben felpörögtünk, folyamatosan jöttünk fel, de amikor már igazán közel kerültünk az ellenfelünkhöz, akkor rendre belehibáztunk. A második félidei, és az első félidő utolsó 10 percében mutatott játékunkkal elégedett vagyok. Két és fél hetünk van a hibáink kijavítására, mert akkor kezdődik a bajnokság. Összességében a Liga Kupában való szereplés egy nagyon jó lehetőség volt számunkra, hiszen hétről hétre NB I-es csapatok ellen küzdhettünk meg. Örülök, hogy a legtöbbször sikeresen fel tudtuk venni az élvonalbeli gárdák ritmusát, így nagyon hasznosak voltak ezek a kupameccsek a fejlődésünk szempontjából. 

Vecsés SE – KTE-Piroska Szörp 27-21 (16-10)
Férfi kézilabda Liga Kupa, B-csoport, 4. forduló
Monor, Városi Sportcsarnok
Vezette: Sándor, Szikszay

KTE: Szamos 7 (2), Tóth 4, Füstös 3, Kátai 2, Berkes 2, Bujdosó 2, Petrik Varga 1,
Kiállítások: 14 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 1/1, illetve 3/2

(Vizi Zalán / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés