kesport.hu

A Körmendet fogadja pénteken a KTE-Duna Aszfalt

Pénteken este 6 órakor a KTE-Duna Aszfalt az Egis Körmend együttesét látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban.

Az MTE topcsapathoz méltóan szerepel a 2018/2019-es idényben, tizenhét forduló után tizenkét győzelemmel és öt vereséggel a tabella második helyén áll.

A KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend párosításra mindent lehet mondani, azt azonban biztos nem, hogy ismeretlen lenne egymás számára a két együttes. A tavalyi szezonban kilenc alkalommal találkoztak egymással a csapatok, valahányszor az otthon játszó nyert, ráadásul igen magabiztosan. Az alapszakaszban kétszer, a középszakaszban kétszer, míg a rájátszásban öt alkalommal feszültek egymásnak a felek, s bizony igen színvonalas mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a helyszínre kilátogatók.

A mostani szezonban Körmenden 80-79-re kapott ki a KTE-Duna Aszfalt, amely nagy hátrányból küzdötte magát vissza, ám végül egypontos vereséget szenvedett.

A tavalyi idény kezdete óta mindent összevetve tehát tízszer találkozott egymással a két csapat, átlagosan 159 pontot hoztak ezek a mérkőzések. A legnagyobb arányú KTE-siker 2018. május 24-én született, amikor sikerült kiharcolni a rájátszásban a mindent eldöntő, ötödik mérkőzést (91-72).

Azok közül a játékosok közül, akik még jelenleg is a KTE-Duna Aszfaltot vagy az Egis Körmendet erősítik, Rasztko Dramicsanin volt a legeredményesebb az elmúlt tíz mérkőzésen – összesen 153 pontot dobott (15.3/meccs). Érdemes megemlíteni Marko Djeraszimovicsot is, aki mindössze tíz ponttal maradt le Dramicsanintól (143 pont, 14.3/meccs). A Körmend legjobbja Ferencz Csaba volt, a magyar kosárlabdázás egyik nagy ikonja 117 pontot szerzett (11.7/meccs), a korábbi kecskeméti játékos, Csorvási Milán pedig 114-et (11.4/meccs).

Ezúttal is izgalmas és kiélezett mérkőzésre van kilátás, amelyen talán egy kicsit a Körmend az esélyesebb, ám a szezon során már rengetegszer bebizonyosodott, hogy a KTE-Duna Aszfalt a szurkolók segítségével képes a bravúrokra.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés