kesport.hu

Megszorongatta a listavezetőt a Röpke

Az első helyen állomásozó Eötvös DSE csapatát fogadta a Röpke SE. Kettejük csatája maratoni hosszúságúra nyúlt, amelyből végül a vendégek kerültek ki győztesen, 2:3-as szettarányban múlták felül a kecskemétieket.

Az első etapban egészen 12:12-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, ezután azonban Kökény és Selmeczy pontjainak köszönhetően négypontos előnyre tettek szert a hírös városiak, 16:12. A gyors egymásutánban bekapott négy pontot követően időt kért a vendégek vezetőedzője, hogy megtörje a kecskemétiek lendületét. Az időkérés után azonban még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Röpke és hat pontra növelték a két gárda közti differenciát, 20:14. Ezt követően felébredtek a cívis városiak és fokozatosan megkezdték a felzárkózást, Csala Bernát 20:18-nál jelezte időkérési szándékát. A játékmegszakítás után előbb kiegyenlítettek a debreceniek, majd végül 25:27 arányban be is húzták az első szettet.

A második felvonás elején két ponttal vezettek a vendégek, amit a kecskemétiek gyorsan le is dolgoztak, majd hárompontos előnyt szorgoskodtak össze, 6:3. Ekkor időt kért a DSE vezetőedzője, hogy rendet tegyen a fejekben, ám a hírös városi lányok megállíthatatlannak bizonyultak, így elhúztak 14:6-ra. A vendégek trénere 19:13-nál újfent élt a játékmegszakítás lehetőségével, de nem tört meg a Kecskemét lendülete, így 25:16 arányban kerekedtek felül ellenfelükön.

A harmadik játékrészben 7:4-ig folyamatosan tartotta hárompontos előnyét a Röpke, ekkor azonban a vendégek előbb egalizáltak, majd fordítottak és három ponttal elhúztak, 9:12. Csala Bernát ekkor az összecsapás során másodszor kért időt, hogy megállítsa a DSE-t. Ez a húzása bejött, hiszen sikerült egyenlítenie a Röpkének, 13:13. Ezután azonban ismét három pontot ékelt a két csapat közé a Debrecen, 14:17. Az újabb sikeres egyenlítés hatására ismét időt kért a DSE edzője, 18:18-nál. Az időkérést siker koronázta, ugyanis utána visszaállította a hárompontos különbséget a Debrecen, amit egészen a szett végéig meg is tartott, 22:25.

A negyedik felvonás elején négypontos előnyre tett szert a vendég gárda, amit 4:8-ig sikerrel tartottak, de Selmeczy pontjainak hála sikerült az egyenlítés a hazaiaknak, 9:9. Ezután három ponttal meglépett a Röpke, 14:11. A cívis városiak egyenlítése után 20:20-ig folyamatosan fej-fej mellett haladt a két együttes, ami pokolian izgalmas végjátékot eredményezett. 23:24-nél eldönthette volna a mérkőzést a Debrecen, de Csala Bernát időt kért, amivel megtörte a lendületüket. Ekkor Kökény lépett elő vezérnek és három pontjának, valamint Selmeczy blokkjának köszönhetően elvitte ezt az etapot a Röpke, 27:25.

A döntő szett rémálomba illően indult a kecskemétiek számára, a DSE neve mellett hat, míg a hírös városiak mellett csupán egy pont virított az eredményjelzőn, 1:6. Ennek köszönhetően a mérkőzés hátralevő részében már csak szaladtak az eredmény után, ami azt eredményezte, hogy a DSE 8:15 arányban behúzta a meccsjátszmát. 

Csala Bernát, a Röpke vezetőedzője: – Igazi rangadót játszottunk, a végjátékokból sajnos nem mi kerültünk ki győztesen, de összességében elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, nagyot küzdöttek, voltak jó periódusaink és egy-két poszton extra teljesítményt nyújtottunk, de sajnos támadásban sokszor kiszámíthatóak voltunk, főként ez okozta a vesztünket. 

Röpke SE – Eötvös DSE 2:3 (25:27, 25:16, 22:25, 27:25, 8:15)

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés