kesport.hu

Tél-űző Dombfutás – a futók megtették a magukét!

Február első szombatján nemcsak a medve csapott fel időjósnak, de a futók is kivették a részüket a feladatból. Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban nem láttak még medvét, így a futók űzték el a telet a Domb-körül.

Bár az időjárás kegyes volt a futókhoz; sokan el sem hitték, hogy milyen kellemesen lehet futni az alig ébredező természetben. A több, mint 70 induló havat már nem láthatott az útvonalon, azért az esős idő hagyott nyomot maga után. 

A verseny a szokásoknak megfelelően az ovisokkal indult. Őket követték az alsó tagozatosok, majd 10 órakor a IUSITITA-kör (3,5km) résztvevői. Felkészültségtől függően lehetett 1-2-3 kört futni.

A Domb-futás hivatalos távja 7 km; melyet a mai napon Baranyi Zoltán tett meg a leggyorsabban (29:02). Őt követte Káldi Csaba (30:07) és Görbe József (31:54). A nőknél T. Nagy Magdolna érkezett elsőként (39:22), megelőzve Barnáné Bozorádi Petát (39:43) és Minda Andreát (40:16).

Akiknek nem volt elég a két kör, azok futottak még egy bónusz-kört. Közülük az aranyérmet Vajda Zoltán (42:41) kapta; míg az ezüstérem Zsombok Gyula(44:42); a bronzérem Baukó Ferenc (45:03) nyakába került.

A pályán erős szél fújt, de a megfázás megelőzésére finom forró tea várta a célba érkezetteket. No meg az elmaradhatatlan kalóriapótló csomag: gyümölccsel, csokoládéval, ásványvízzel.

Bár a verseny végén a 7 és 10,6 km-s versenyzők eredményét külön értékelték; az évvégi összesítéskor mindkét csoport résztvevő eredményei összevetésre kerülnek (10,6 km-s futóknál a 2. kör eredménye beépítésre kerül a 7 km-sek közé), így alakítva ki a végső sorrendet.

Még 5 alkalommal lehet gyűjteni a pontokat!

Február 23-án indul a “Fuss egy napot!” sorozat!!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés