kesport.hu

Fölényes ScoreGoal-győzelem hazai pályán

A ScoreGoal ezúttal az MVFC Berettyóújfalu második csapatát látta vendégül. Kettejük összecsapása komolyabb téttel már nem bírt, ugyanis a Berettyó már nem kerülhetett a felsőházba, a kecskemétiek ugyanakkor már biztosították helyüket a felsőágon. A találkozón ennek ellenére is született öt gól, négyszer a hazaiak, egyszer a vendégek örülhettek (4-1).

Az első komoly lehetőségre egészen az ötödik percig kellett várni. Egy hátul eladott labdából törhetett kapura a Berettyó’ támadója, amit végül spiccel a kapu mellé küldött. Ezután Dobosi volt hajszál híján eredményes, bombája a kapufán csattant. A játék ezen szakaszában főként a mezőnyharc dominált, csupán távoli lövésekig jutott mindkét alakulat. Végül Szabó törte meg a gólcsendet, miután Marozsit faultolták, egy elemi erejű löketet küldött szabadrúgásból a hosszú felsőbe, 1-0. Nem sokáig örülhettek a kecskemétiek, ugyanis rögtön a középkezdésből egy kavarodást követően, Moga kotorta be térddel a játékszert, 1-1. A félidő utolsó percében Sallai juttathatta volna előnyhöz a kék oroszlánokat, azonban sarkazását a hálóőr bravúrral védte.

Remekül kezdődött a második etap a hazaiak számára, hiszen rögtön az első percben, Kovács vágott be egy lecsorgó labdát a léc alá, 2-1. Nem sokkal később Sallai szerezhetett volna újabb gólt, egy lövőcsellel kibillentette védőjét, majd tüzelt, de nem járt sikerrel, próbálkozása a kapufát találta el. Ezután két hatalmas ziccer adódott a hírös városiak előtt, előbb Szabó, majd később Marozsi eszén járt túl a kapus és hárította mindkét próbálkozást. Pár percre rá Kováccsal szemben már nem volt ilyen szerencséje, a hazai tizenkettes egy felpassz után lefordult, majd habozás nélkül a hosszú alsóba bombázott, 3-1. Ekkor időt kért a Berettyóújfalu vezetőedzője, hogy öt a négy ellen küldje pályára játékosait. A próbálkozás végül nem járt sikerrel, ugyanis Dobosi szemfülesen elcsent egy passzt, amit utána önzetlenül Kovács elé tálalt, aki ennek köszönhetően mesterhármassal fejezte be az összecsapást, 4-1.

Koós Károly, a ScoreGoal trénere így értékelt: – A Berettyóújfalu számára az előző héten biztossá vált, hogy nem kerülhet a felsőházba, mi már biztosítottuk a helyünket, így ehhez mérten folyt a mérkőzés. Néhol langyos, néhol álmoskás játék eredményezte az összecsapást. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, a védekezésünkkel kimondottan elégedett vagyok, valamint örülök, hogy egy mélyen és jól védekező Berettyónak sikerült négyet rúgnunk, ami több is lehetett volna, ha berúgjuk a helyzeteinket.

Scoregoal Kecskeméti FC – MVFC Berettyóújfalu 4 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Szabó (15.), Kovács (21. , 35. , 38.) ill. Moga (15.)

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Képgaléria hamarosan!

Hozzászólások

  1. Pingback: Galéria: a ScoreGoal – MVFC Berettyóújfalu mérkőzés képekben – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés