kesport.hu

MSBSZ – Store 13 Országos Snowboard Diákbajnokság 2019

Február 15.-én pénteken, a Mátraszentistváni Síparkban rendezik az MSBSZ – Store13 Országos Snowboard Diákbajnokságot, a tél legnagyobb hazai snowboardos diákversenyét

Immáron hagyomány, hogy a szezon legnagyobb diákversenyének a Mátraszentistváni Sípark ad otthont. A Magyar Snowboard Szövetség számára kiemelten fontos, hogy a versenyt magyar síterepen rendezzék, hiszen az előző évek tapasztalata bizonyítja, hogy így többen tudnak részt venni rajta. A verseny igazi családi-közösségi élmény is, remek program a hétvégére!

A vállalkozó kedvű ifjú snowboardosok hat különböző korcsoportban, 20 éves korig nevezhetnek az Országos Snowboard Diákbajnokságra. Amellett, hogy a dobogósok a Store13 jóvoltából értékes díjakat vihetnek haza, ez a legjobb lehetőség az új tehetségek felfedezésére. A Magyar Snowboard Szövetség ugyanis az előző évek gyakorlatát követve ezúttal is egy ausztriai edzőtáborral és a felnőtt Országos Bajnokságon való részvételi lehetőséggel díjazza a hat legtehetségesebb versenyzőt. Utánpótlás válogatottunk és junior csapatunk szinte minden tagja itt hívta fel magára korábban a figyelmet. Ők már nemzetközi FIS junior versenyeken indulnak, amely az első lépcsőfok az Európa-kupa és a FIS Világkupa felé.

A versenyen az utánpótlás válogatott versenyzőink közül rajzhoz áll majd Czunyi Fanni és Osváth Norbert is.

A diákbajnokságon szlalom és slopestyle szakágban is összemérhetik tudásukat a jelentkezők. A szlalomban az ügyesség mellett a sebesség számít, az időeredmények döntenek a helyezések sorsáról, míg a slopestyle versenyben a különböző elemeken bemutatott trükkökkel a pontozóbírókat kell lenyűgözni.

Minden érdeklődőt szeretettek vár a Magyar Snowboard Szövetség! Nevezni erre a linkre kattintva lehet!

Magyar Snowboard Szövetség

A hazai snowboard egyesületeket tömörítő, 1993-ban alapított szervezet, melynek célja a versenysport koordinálása és a snowboardsport népszerűsítése a legszélesebb körökben. A profi és amatőr sportolók támogatása mellett kiemelt feladatának tekinti a snowboard tömegsporttá történő fejlesztését és az utánpótlás-nevelést. 

Fotó: Magyar Snowboard Szövetség @MSBSZ

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés