kesport.hu

Korsós Dorkának a somlói, Hársfalvinak a gulyás hiányzik

Nemzeti Sport / archív

A női kézilabda EHF-kupa csoportmérkőzéseinek zárásaként a Siófok KC a TuS Metzingen csapatát  győzte le hazai pályán 32-25-re. Az ellenfélnél ismerős arcokat láthattunk a bal szélen, hiszen Hársfalvi Júlia és Korsós Dorina is a németeket erősíti. A két korábbi győri játékossal készített interjút az NSO Tv. 

Korsós Dorina 2017 nyarán került kölcsönbe a Győri Audi ETO-tól a Metzingenhez, de csak 2018 decemberében tudott bemutatkozni a német csapatában hosszan elhúzódó térdsérülése miatt.

Majdnem két évig sérült voltam, kint helyre tettek, ezért úgy gondolom, ott megtaláltam a helyemet – mondta a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes balszélső. Végre újra jól érzem magam, hogy játszhatok, a csapat közelében lehetek, edzhettek velük, ez nagyon fura volt az elején. Két évig ugye szinte folyamatosan rehabilitáltam, nagyon nehéz volt. De sokan támogattak, a családom, a klub, így gyorsan túltettem magam rajta.“

A támogatók között volt Hársfalvi Júlia is, akivel a Győrben is együtt játszott, pontosabban váltották egymást a bal szélen. Hársfalvi az előző szezont a Debrecenben töltötte, az ETO onnan adta tovább kölcsön a Metzingennek. Amikor kiderült, hogy Németországba költözik, azt mondta, ez nagy kihívás lesz neki szakmailag és emberileg is.

„Jól vettem az akadályt, bár ugye a szezonnak még nincs vége – válaszolta a szintén BL-győztes kézilabdázó. – Dorinával jól kiegészítjük egymást, s bár ugyanazon a poszton játszunk, nem tekintünk egymásra riválisként, inkább segítség vagyunk egymás számára. Viszonylag stabil teljesítmény nyújtottam a bajnokságban és az EHF-kupa-mérkőzések is jól sikerültek. Persze voltak hullámvölgyek, de ez mindenkinél előfordul.”

A Siófok elleni meccsen nem teljesen volt igaz, hogy a lányok egymást váltották, inkább egymás mellett játszottak, miután Korsóst új szerepkörben, balátlövőként küldte pályára André Fuhr. A 23 éves szélső videónkban elmondta, hogyan érezte magát ebben a pozicióban, emellett a barátnők beszéltek a német bajnokság színvonaláról, az edzések intenzitásáról, és azt is megkérdeztük, kint mi hiányzik nekik a legjobban?

„A somlói galuska!” – vágta rá egyből Korsós, míg Hársfalvinak az igazi magyaros gulyásleves. No, persze csak a család és a barátok után. 

(nso.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés