kesport.hu

13+1 kérdés a HÉP-KRC csapatkapitányához

Ezúttal a Magyar Kupa fináléjára készülő kecskeméti férfi röplabdagárda csapatkapitányának, Krupánszki Olivérnek tettük fel kérdéseinket.

1. Kivel vagy a legjobb kapcsolatban a csapaton belül?

Mindenkivel jó viszonyt ápolok, nagyszerű közösséget alkotunk a csapattal. A legjobb kapcsolatom Gönczi Imrével van, hiszen őt ismerem a legrégebb óta, és egy albérletben is lakunk. 

2. Hol jártál iskolába?

Tatabányán töltöttem iskolás éveimet. A Váci Mihály Általános Iskola után középiskolába a Bánki Donát Műszaki Szakgimnáziumba jártam, és ott érettségiztem.

3. Párkapcsolatban élsz?

Jelenleg szingli vagyok.

4. Melyik a kedvenc helyed Kecskeméten?

A kecskeméti főtér nagyon szép, szeretek ott sétálni, illetve a Malom Centerben található Frei kávézót is kedvelem, ahol meccsek előtt szoktunk kikapcsolódni a csapattársaimmal. 

5. Szoktál videójátékozni?

Igen, van egy Xbox One játékgépem, amin a barátaimmal szívesen játszok. A kedvenc játékaim a Battlefield 5, a Forza Horizon, de ha többen jövünk össze játszani, akkor a Fifa a favorit. 

6. Melyik a kedvenc filmed?

Nagyon szeretem a filmeket, így nehéz dönteni. Kedvenc rendezőm Quentin Tarantino, és ha egyet kell említenem, akkor a Django elszabadul című filmet mondanám. 

7. Mi volt a legnagyobb álmod gyerekkorodban?

Kiskoromban imádtam az extrém sportokat. Rengeteget gördeszkáztam, és sokáig arról álmodoztam, hogy profi extrémsportoló legyek.

8. Mely sportág eredményeit követed napi szinten a röplabdán kívül?

Az NBA eredményeit minden nap megnézem, illetve a hazai NB I-es kézilabda bajnokság alakulását is figyelemmel követem.

9. Ha újra kéne kezdened a sportolást, és nem választhatnád a röplabdát, akkor mely sportágat űznéd?

Valószínűleg a kézilabdázást választanám, bár erős váltás a röplabda után, ami az ütközéseket és a testi kontaktusokat illeti. 

10. Mit kérdeznél egy jóstól?

Őszintén szólva, nem igazán hiszek az ilyenekben, de ha a lottó nyerőszámait megjósolná nekem egy jós, vagy egy látó, akkor biztos változna a véleményem.

11. Mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

A 2016-17-es szezonban Magyar Kupát nyertem a Szolnok együttesével, ami óriási érdem volt. Remélem a KRC-vel is hasonló nagy diadalt érünk el hétvégen a kupadöntőben. Másik nagyobb sikereként azt említeném, hogy 2018 nyarán meghívást kaptam a magyar válogatottba, ami hatalmas élmény és megtiszteltetés volt számomra. 

12. Mivel szeretnél foglalkozni sportkarriered befejezése után?

A röplabdázás befejezése után édesapám mellett a családi üzletünkben szeretnék dolgozni, de ehhez még képeznem kell magam, hogy teljes értékű munkát tudjak vállalni ezen a téren. 

13. Hol élnél legszívesebben idősebb korodban?

Idősebb koromban legszívesebben vidéken, vagy egy nyugalmas kisvárosban tölteném a mindennapjaimat.

13+1. Szerinted mi lehet a szombati kupadöntő során a mérkőzés kulcsa?

Számunkra a legfontosabb, hogy megfelelő hőfokon és kellően felpörögve kezdjük a találkozót, valamint, hogy az edzőnktől kapott taktikai utasításokat maradéktalanul végrehajtsuk. A kupa elhódítása érdekében még elengedhetetlen, hogy minél kevesebb ki nem kényszerített hibát vétsünk. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés