kesport.hu

A bajnokaspiránstól szenvedett vereséget a KTE

A bajnoki cím legnagyobb esélyeséhez, a tavaly még NB I-es Orosházához látogatott a KTE-Piroska Szörp csapata a tavaszi forduló első mérkőzésén. Egy ideig tartotta a lépést jobb erőkből álló ellenfelével a Kecskemét, azonban végül 31-26-ra nyert az Orosháza.

Egészen 3-3-ig fej-fej mellett haldt a két csapat, a kecskemétiek közül Berkes, Halász, illetve Füstös volt eredményes. Ezután 6-3-re elhúztak a hazaiak, Kátai és Füstös révén azonban kozmetikáztak a hírös városiak, 6-5. A hazaiak zsinórban háromszor is eredményesek tudtak lenni, 9-5-nél Ocsovai mester kért időt, hogy megtörje az orosháziak lendületét. Ezt követően megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, Tóth kétszer, míg Szamos, Kátai és Berkes egyszer mattolta a hazaiak kapusát, 10-9. Az orosháziak nem adták könnyen magukat, ugyanis ismét három egységnyi különbséget ékeltek a két gárda közé, 12-9. Ismét sikerült felzárkóznia a vendégeknek egy találatra, Petrik-Varga és Szamos révén, azonban újfent beindult az orosházi henger, aminek köszönhetően 15-11-nél ért véget az első félidő.

A második játékrészt két, Tóth által szerzett góllal kezdte meg a kecskeméti alakulat, 15-13. A hazaiak újfent gólt szereztek, azonban Tóth és Kátai révén hamar csupán egy gól volt a differencia a két gárda között, 16-15. Ezután két hibából duplázott az Orosháza, 18-15. Kátai szépített, Podoba nagyszerű teljesítményének hála, nem mélyült tovább a szakadék a csapatok között, 18-16. Berkes és Tóth zörgette meg a hálót, így ismét egy gólra zárkózott a hírös városi gárda, 19-18. Az egygólos differenciát 21-20-ig tartotta a Kecskemét, utána viszont zsinórban szerzett négy találatával 25-21-re elhúztak az orosháziak. Az összecsapás végéig még négy egység került a vendégek neve mellé, Halász, Tóth, Csuzi és Kátai szerezték a gólokat, ám végül simán, 31-26-ra nyert a hazai alakulat.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Először is gratulálok az Orosházának a győzelemhez. Megmutatták mi az, amiben fejlődnünk kell. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, nagyot küzdöttek, sajnos az egyenlítési lehetőségeinket sokszor elherdáltuk. Az ötgólos különbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét.

Orosháza – KTE-Piroska Szörp 31-26 (15-11)
Kecskeméti gólszerzők: Petrik-Varga 2 Tóth 7 Szamos 2 Csuzi 1 Füstös 3 Kátai 6 Berkes 3 Halász 2
Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 2/2.

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés