kesport.hu

Recept percek: Blasi és Ocsi kedvenc étele

Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportszemélyek kedvenc ételeit mutatjuk be. Recept perceink következő áldozata Blaskovits Adrienn, a KNKSE utánpótlás-technikai vezetője, többek között a Ferencváros , a Vasas és a Mérignac női kézilabdacsapatának egykori kiváló játékosa. 

Blasi boldogan vállalta felkérésünket, és kedvenc ételét férjével, Ocsovai Zsolttal, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzőjével, valamint kisfiukkal, Milánnal egyetemben örömmel készítette el. A választásuk Adrienn nagymamájának isteni receptjére, a vörösboros tarjaszeletekre esett.

A vörösboros tarjaszelet hozzávalói:
-1kg tarja
-5 db tojás
-3 dl vörösbor
-1/2 kg burgonya
-5 ek liszt
-2 tk pirospaprika
-6-8 gerezd fokhagyma
-3-4 babérlevél
-só
-olaj

Adrienn a következő módon készítette el az ételt:
„A tarját szeletekre vágom, kikloffolom, majd enyhén megsózom. A szeleteket megforgatom a liszt és a pirospaprika keverékében, aztán kevés olajon fehéredésig sütöm. A megmaradt olajon megpirítom a fokhagymát, felöntöm borral és beledobom a babérlevelet. Amikor felforrt, félreteszem kihűlni. A kisütött tarjaszeleteket elhelyezem egy tepsiben és megkenem mustárral. Leöntöm a boros mártással, a tetejére ütöm a tojásokat, és 170 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm. 

A kézilabdás pár tippje a tarjaszeletek mellé: köretnek krumplipüré, illetve finom savanyúság. 

Jó étvágyat kívánunk! 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés