kesport.hu

Kökény Petra, a Röpke SE kiválóságának kedvenc fotói

Kökény Petra a Röpke SE kiválósága, és reményeink szerint a magyar női röplabdázás nagy reménysége. Fiatal kora ellenére igen színes életút áll mögötte; erről mesélt most – képekben – Szarvas Zsombornak.

1. 2000.10.31-én láttam meg a napvilágot Kiskunfélegyházán. Ketten vagyunk testvérek a családban, van egy nővérem, Nóra, aki két évvel idősebb nálam, kiskorunk óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk egymással.

 

 

 

 

 

 

2. A röpit 2008-ban kezdtem a Zrínyiben tesóm miatt, hiszen ő hamarabb elkezdte és követni akartam a példáját. Az edzőnk Juhász Zoltán volt, akinek nagyon sokat köszönhetünk, hisz az egész sportágat ő szerettette meg velünk. Az általános iskolás csapattal szereztünk érmeket, de a legemlékezetesebb ezek közül a strandröpi diákolimpián szerzett aranyérem 2013-ból, illetve a 2015-ben elért második hely, amit a teremröpi diákolimpián sikerült abszolválnunk. 

3. 2015-ben ballagtam a Zrínyiből, ahol megkaptam az iskola Pásty-díját, melyre nagyon büszke vagyok, hiszen minden évben csak egy ember kapja meg, aki jó tanuló és jó sportoló is egyben.

4. Tanulmányaimat a Katona József Gimnáziumban folytattam, ahol remekül indítottam, hiszen az első évemben sikerült megnyernünk a diákolimpiát.

5. Közben elkezdtem játszani az újjáalakult Röpke SE felnőtt csapatában. Óriási tettet hajtottunk végre, ugyanis rögtön az első évünkben sikerült egy osztállyal feljebb lépnünk és kipróbálhattuk magunkat az NB1-ben. A testvéremmel kiskorunk óta csapattársak voltunk és ennek a sikernek is mindketten részesei tudtunk lenni, ami külön öröm számomra. 

6. Életem egyik meghatározó része volt a válogatottba való bekerülés, hiszen nagyon sok helyre utazhattam el és nagyon sok tapasztalatot szerezhettem, valamint rengeteg új barátra leltem. A sok utazásom közül az egyik legemlékezetesebb a finnországi edzőtábor volt 2016-ban, hiszen életemben először ülhettem repülőn, valamint már nagyon régóta szerettem volna eljutni valamelyik skandináv országba és ez végre teljesült. 

7. A Katonával kijutottunk a világjátékokra, ahol tizenegyedikek lettünk, a csoportunkból simán továbbjutottunk, de végül a későbbi döntős, válogatottakkal felvértezett törökökkel szemben elvéreztünk.

8. A 2017-es EB kvalifikációt itthon rendezték meg Jászberényben. Felemás érzéseim voltak, hiszen remekül ment a játék, én voltam a legponterősebb játékos, de sajnos végül nem sikerült kvalifikálnunk magunkat.

9. 2017 nyarán volt az egyik legnagyobb  élményben részem, hiszen részt vehettem a győri Ifjúsági Olimpián. A csoportból nem sikerült továbbjutnunk, de a hangulat fantasztikus volt, valamint rengeteg új emberrel ismerkedtem meg.

10. 2017 őszén megkaptam a legjobb játékos címet a Kesiben, ami még hiányzott a gyűjteményemből. Ezen a képen, Juhász Zoli bácsival vagyok, aki elindította röplabdás karrierem és azóta is nagyon jó kapcsolatot ápolunk.

 11. 2018 áprilisában az EB selejtezőn engem választottak meg a válogatott kapitányának, ami hatalmas megtiszteltetés volt számomra.

12. Itt Milánóban voltunk családi nyaraláson, ez volt az első szabad nyaram, mely válogatott nélkül telt, hiszen a korosztályunk kiöregedett. A következő lépcsőfok már a felnőtt válogatottság, amiért még sokat kell dolgoznom.

13. 2018 áprilisa óta boldog párkapcsolatban élek, ez a kedvenc közös képünk.

14. 2018 decemberében volt a szalagavatóm. Számomra nagyon fontos a család, a szüleim mindenben támogatnak engem, az előző képeken is jól látszik, hogy szinte, mindig minden meccsemre elkísérnek és szurkolnak. 

(Szarvas Zsombor)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés