kesport.hu

Megszenvedett a győzelemért a fővárosban a HÉP-KRC

Három nappal a Kazincbarcika ellen elszenvedett vereséget követően Budapesten léptek pályára a HÉP-KRC röplabdázói, akik a MAFC csapata ellen javíthattak az Extra Ligában. Az összecsapás egy ötszettes, végig kiélezett drámát hozott, melyből a Kecskemét került ki győztesen.

A két együttes januárban már megmérkőzött egymással az Extra Liga első fordulójában. Akkor a papírformának megfelelően a kecskemétiek 3:1 arányban győzedelmeskedtek.

Szombat este is a hírös városi gárda számított a találkozó esélyesének, és favorithoz méltó módon indították az első játszmát Dávid Zoltán tanítványai. Nagyon gyorsan kialakították a 4 pontos differenciát a javukra, 4:8, amely a szett közepén is a két csapat között volt, 12:16. Ekkor a fővárosi edző, Schildkraut Krisztián időt kért, ám a vendégek ekkor még egy lapáttal rátettek, így magabiztosan húzták be az első felvonást. Egy pályán kívülre eső hazai ütéssel lett 19:25 a Kecskemétnek. (0:1)

A második szett sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Pesti Marcell ütését nem bírták sáncolni, így a KRC szerezte meg az első pontot. Vezetésük Isaias Sanchez pontjával már három egységnyire duzzadt, 4:7, ám a budapestiek nem szakadtak le jobban. 10:11-nél bravúrosan sáncolták Pesti próbálkozását, mellyel egalizáltak, majd a vezetést is átvették, ezért 12:11-nél időt kért Dávid Zoltán. Egy elrontott kecskeméti nyitást követően már kettő pontos előnyre is szert tudott tenni a MAFC, 16:14, de a KRC megrázta magát, zsinórban 3 pontot is szerzett és Sanchez ászával visszavette a vezetést, 16:17. Dávid Zoltán 20:20-as állásnál élt újabb időkérési lehetőségével, mely kiváló hatással volt a csapatra. Az éles végjátékot a Kecskemét bírta jobban, míg a hazaiak több ki nem kényszerített hibát ejtettek, többek között szervahibákat, mely a vendégek szettgyőzelmét eredményezte, 22:25. (0:2)

A harmadik játszma elején fej-fej mellett haladtak, egymás hibáit használták ki a csapatok. 10:10-es állásnál kérdés volt, melyik csapat tudja leszakítani ellenfelét. A Kecskemétnek ez a meccs megnyerését is elősegíthette volna, de mégis a vendéglátóknak sikerült tetemesebb előnyt kialakítaniuk, 17:13. A 4 pontos vendég hátrány 19:15-nél is megvolt, de ekkor Krupánszkiék két pontot is elértek egymás után, így jött is a hazai időkérés. A játékmegszakítást követően nem sikerültek a kecskeméti megoldások, így a végére 25:19-es eredményt alakított ki a MAFC, és szépített, ami a szettek állásában. (1:2)

A negyedik szett nagyon hullámzó játékot hozott. A vérszemet kapó MAFC játékosai mindent megtettek az egyenlítésért, és a játszma elején érvényesült is az akaratuk, 8:5. 10 pontnál azonban beragadt a fővárosi gépezet, amit kihasználva ellépett a KRC, 10:15. A hazai játékosok azonban nagy akaraterejükről tanúbizonyságot mutatva nem adták fel, és megindult a feltámadásuk. 20:20-nál utol is érték kihívójukat, amikor Dávid Zoltán időkéréshez folyamodott. Sanchez blokkjával folytatódott az összecsapás, de két labdamenettel később ezt visszakapta a kecskemétiek idegenlégiósa, amikor az ő ütését sáncolták a Pest megyeiek, 22:21. A fontos játszmát végül a MAFC nyerte 25:23-ra, így döntő szettre kényszerítették a friss Magyar Kupa győztes Kecskemétet. (2:2)

A lélektani előny talán a fővárosiak mellett állhatott, ám a rutin mindenképpen a KRC neve mellett szólt a mindent eldöntő szett kezdetekor. A vendégek indították jobban az ötödik játszmát, és Krupánszki Olivér pontjával 1:4 volt az állás. A térfélcserét 4:8-as kecskeméti előnynél hajtották végre a felek, mely megnyugtatónak tűnt a vendég szurkolók számára. 8:13-nál közel a mérkőzés elvesztéséhez még időt kért a budapesti edző, de az 5 pont ledolgozhatatlan hátránynak bizonyult. 11:15-re nyerte az ötödik játszmát a KRC, de ezért a győzelemért nagyot kellett küzdeniük a kecskeméti röplabdázóknak. (2:3)

Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője így értékelte a látottakat: „Az első két szettben azt láttam a pályán, amit elterveztünk, jobbak voltunk, hiszen azt játszottuk, amit tudunk. Viszont azzal a teljesítménnyel, amit a harmadik szett kezdetétől nyújtottunk, azzal egyáltalán nem vagyok megelégedve. Megint ugyanaz köszönt vissza, mint amit már oly sokszor elkövettünk a szezonban, hogy két játszma után megelégedve hátradőlünk és a harmadik szettre nem koncentrálunk eléggé. Azon leszünk, hogy ezt kiküszöböljük, illetve, hogy a visszatérő hibáink számát is leredukáljuk. Összességében a győzelemnek örülök, de abszolút nem vagyok elégedett.”

MAFC-BME – HÉP-Kecskeméti RC 2:3 (19, 22, -19, -23, 11)
Férfi röplabda Extra Liga, Alapszakasz, 6. forduló
Vasas Folyondár Sport- és Táncközpont
Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán Attila

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés