kesport.hu

Kiélezett küzdelemben nyert a kecskeméti egyetem férfi röplabdacsapata

3:2-es szettarányban, kiváló játékkal nyert a Neumann János Egyetem férfi röplabdacsapata idegenben, a Szegedi Tudomány Egyetem gárdája ellen. 

Mindvégig szoros küzdelem zajlott a két egyetemi gárda között. Az első játszmát a kecskeméti csapat nyerte 25:18-as arányban. A második játszma rendkívül szorosnak ígérkezett, a szegedi egyetemi csapata felélénkült a második felvonásra, és megnyerte azt 29:27-re. A harmadik szettet szintén a hazaiak nyerték 25:20-as arányban. Ebben a játszmában a kecskeméti csapat, mintha egy kicsit elfáradt volna, azonban a 4. és 5. szettet teljes erőbedobással megnyerve legyőzte a szegedi egyetem gárdáját. 

Gyurkó Sándor a kecskemétiek vezetőedzője ekképpen értékelte a mérkőzést: – A mai meccsen eléggé hullámzó volt a játékunk, az első játszmában mindenféle kockázat vállalás nélkül egy alap játékot tudtunk játszani, ami bőven elég volt. A második szettben érthetetlen módon próbáltunk egy-két extra megoldást, amivel rengeteget hibáztunk. Az az igazság, hogy mi erőnlétileg gyengébbek vagyunk, mint a Szeged és tartottam is tőle, hogy nem fogjuk bírni az utolsó játszmát. de szerencsére a rutinos játékosaink átlendítették a csapatot a holtponton. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy két meghatározó játékosunk nem tudott eljönni, hiszen otthon Kecskeméten NBI-es mérkőzést játszottak, de bízom benne, hogy a visszavágón a rendelkezésünkre állnak. Úgy készülünk, hogy az otthoni mérkőzést is meg kell nyernünk és akkor benn vagyunk a legjobb nyolc között. 

– Hiányos csapattal érkeztünk, hiszen két kulcs játékosunk hiányzott, Szabó Márton center pozícióban és Gönczi Imi szélütő pozícióban. Így egy másik megoldással kellett pályára lépnünk. Ettől függetlenül nagyjából jó játékot játszottunk. Azt gondolom a Szeged egy nagyon szívós csapat, jól védekeztek és a nézők nagyszerű hangulatot teremtettek a mérkőzésen. A visszavágót természetesen megakarjuk nyerni, de egy ilyen szívós csapat ellen. akik öt szetten keresztül ilyen jól mezőnyöznek és védekeznek, bármikor okozhatnak meglepetést” – nyilatkozta Erki Milán a Neumann János Egyetem csapatának csapatkapitánya. 

Bondor Tamás a szegedi egyetem vezetőedzője így értékelte az összecsapást: – A kecskeméti csapatban játszik nem egy NBI-es csapatok számára meghatározó játékos is. A mi játékosaink pedig az NBII-ben játszanak. Szerintem egy nagyon jó meccs volt, nagyon kevés hibával játszott a Kecskemét. Mi egy picit többet hibáztunk a tervezettnél, főként az első szettben kapkodós játékot játszottunk. Tavaly ugyanezzel a csapattal játszottunk mind a kétszer egy nagyon sima 3:0-ra kikaptunk, ehhez képest egy jó eredmény született. A visszavágó tudjuk, hogy nehezebb lesz. hiszen visszatér két kulcsjátékosa is a kecskeméti csapatnak. Ettől függetlenül mindenképpen megpróbálunk nyerni idegenben és egy nagyon jó meccset remélek a visszavágón is.

Igazán fárasztó meccs volt, de nagyon nagyot küzdöttünk. A második harmadik játszmában nagyon jó játékot mutattunk, de a 4. és 5. szettben sajnos a hiba nélküli játékot nem tudtuk tartani. Tapasztalt ellenféltől kaptunk ki, de várom a visszavágót és még bármi megtörténhet” – nyilatkozta Bodnár Lajos a hazai gárda csapatkapitánya. 

Szett arányok: 18:25; 29:27; 25:20; 18:25; 12:15.

A visszavágóra 2019 március 7-én kerül sor Kecskeméten 19 órai kezdettel. 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés