kesport.hu

Az utolsó negyedben átszaladt a Szigetszentmiklós a KKC-n

A Szigetszentmiklós látogatott a KKC-hez. Jobban kezdtek a hazaiak, az első félidő után hatpontos előnnyel mehettek pihenőre. A vendégek azonban a második félidőre harcmodort váltottak, ami nagyon nem ízlett a hírös városi lányoknak, így ennek köszönhetően végül a Szigetszentmiklós került ki győztesen kettejük párharcából.

Remekül kezdett a hírös városi gárda; Schlégl és Buzánczky egy duplával, Burján L. egy triplával iratkozott fel a pontszerzők névsorára, 7-0.  Burján B. és Kurtz értékesített egy-egy büntetőt, valamint előbbi egy közelit is elsüllyesztett, 11-3. Ezután 11-8-ra zárkózott a BKG. Schlégl kettesének köszönhetően öt pontra növelte előnyét a hazai csapat, 13-8. A vendégektől érkezett a válasz, Katona vágott be egy duplát, de nem sokáig örülhettek a szigetszentmiklósiak, ugyanis Fekete dobott be egy trojkát, 16-10. Az első negyed végén Sirian pontjaival, 16-12-re jött fel a Szigetszentmiklós.

A második etap pontgyártását hazai részről Csomor kezdte meg, két ziccert is bevágott egymás után, 20-14. Ezt követően Buzánczky percei következtek, először egy ziccert dobott faulttal együtt, és a megítélt büntetőt is értékesítette, majd nem sokkal később közeliből is eredményes tudott lenni, 25-16. Ezután Lakatos két triplájának hála, három pontra zárkóztak a vendégek, 25-22. Buzánczky és Kurtz egy-egy sikeres büntetőjével azonban öt ponttal meglépett a Kecskemét. A BKG nem is tudott közelebb zárkózni, sőt Burján L. még a végén bedobott két közelit, így hatpontos előnnyel vonulhatott öltőzöbe a KKC, 31-25.

A harmadik játékrész elején Burján B. iratkozott fel a pontszerzők közé egy ziccerrel, 33-25. Ezt követően azonban sötét percek  következtek a hírös városiak számára, Lakatos, Bodnár és Katona révén egyenlített a Szigetszentmiklós, 33-33. Az egyenlítés után ismét Burján B. volt eredményes, ezúttal büntetőből, 35-33. Katona bedobott egy hármast, amivel fordítani tudtak a vendégek, de Schléglnek és Kurtznak köszönhetően hárompontos vezetésre tett szert a Kecskemét, 39-36. Ezután azonban fordítani tudott a Szigetszentmiklós és tízpontos előnyt szorgoskodtak össze a félidő végére, 42-52.

Az utolsó negyedet ott folytatta a vendég együttes, ahol az előzőt abbahagyta. Sorozatban szerezték a kosarakat, mindeközben hazai részről, csupán hat pont született, melyeket Burján L., Buzánczky és Vincze szereztek. A Szigetszentmiklós 20-6-ra behúzta ezt az etapot, valamint 72-48-ra a mérkőzést.

Kónya Levente, a KKC trénere:Az első félidőben higgadtan kosárlabdáztunk, általában ki tudtuk használni ellenfelünk hibáit. A második etapban sajnos belementünk felesleges párharcokba, amiből fizikális adottságaink miatt nem mi jöttünk ki győztesen, ez a fajta harcmodor nagyon nem fekszik nekünk, ennek köszönhető a nagy arányú vereség.

Kecskeméti KC-BKG DSE Szigetszentmiklós 48-72 (16-12, 15-13, 11-27, 6-20)

Hazai pontszerzők: Kurtz 7, Burján B. 7, Burján L. 9, Schlégl 6, Buzánczky 10, Fekete 3, Csomor 4, Vincze 2.

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés