kesport.hu

Kecskeméti KA: Nemzetközi tornán lett ezüstérmes az U14-es csapat

A hétvégén nemzetközi kosárlabdatornának adott otthont Kecskemét. A rendkívül színvonalas eseményen a Partizan Belgrade hódította el a kupát, míg a kecskemétiek az ezüstérmet kaparintották meg.

A mérkőzéseket a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületében rendezték. A tornán két magyar, a Kecskemét mellett a pécsiek, illetve két szerb, a zombori- és a belgrádi U14-es csapatok vettek részt.  

A szombati napon mind a hazaiak, mind a Partizan Belgrade könnyedén győzedelmeskedett, így vasárnap a két együttes az első helyért küzdhetett meg egymás ellen. A mérkőzés végig kiélezett csatát hozott, melyet végül a szerbek nyertek 69-65-re.

A torna végeredménye:

1. Partizan KK Belgrade

2. Kecskeméti KA U14

3. KK „Joker” Sombor

4. PVSK KA U14

Az eredményhirdetés során Kecskemét város képviseletében díjakat adott át Bogasov István tanácsnok, valamint Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, illetve Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője. 

A Torna All-Star csapatába kecskeméti oldalon Kégel Tamás került be, míg a legjobb kecskemétinek járó különdíjat Dávid Benjamin kapta.

A Kecskeméti KA U14-es csapata: Balázs-Kovács Levente, Balla Levente, Benda Gábor Ferenc, Borsik Csombor, Dávid Benjamin, Dobos Máté, Kégel Tamás, Kéri Krisztofer, Kovács András, Kovács Gergely, Kövecs Dávid, Ladovszky János László, Rácz Dávid, Sára-Szabó Zsolt, Sütő Márton, Telek Sebestyén Gábor, Varga-Zalay Benedek Tibor. Edző: Lakosa Zsolt

A mérkőzéseket követően Ivkovics Sztojan, a kecskeméti és a magyar kosárlabdázás ikonikus alakját kérdeztük a tornával kapcsolatban: – Mindig mikor bejövök ebbe az épületbe, akkor eszembe jutnak a 8-10 évvel ezelőtti állapotok, és nagy büszkeség ragad el, látva, hogy manapság rengeteg gyerek kosarazik, és nagyon sok szülő látogat ki a meccseikre. Már-már több néző van egy ilyen utánpótlástornán, mint egy profi mérkőzésen, és ez az atmoszféra nagyon jól szolgálja a fiatalok fejlődését. Szakmai szempontból nézve: egy ilyen meccset játszani a híres Partizan ellen fantasztikus teljesítmény, és gratulálok Lakosa  Zsolt edzőnek, illetve az összes Akadémián dolgozó trénernek! Azért is nehezebb a helyi edzők dolga, mint Szerbiában a Partizan edzőinek, mert a kecskemétiek csak a környező agglomeráció gyerekei közül válogathatnak, míg Belgrádban összeszedik az ország összes pontjáról a legjobbakat. A város értéke az Akadémia, és mindannyian büszkék lehetünk az itt folyó munkára!

A Kecskeméti Akadémia igazgatója, Ivkovicsné Béres Tímea is megosztotta gondolatait velünk: – Már a második évben sikerül megrendeznünk ezt a tornát, tehát már hagyománynak számító, színvonalas  eseménynek adunk otthont, amire büszkék vagyunk. Az Akadémiával együttműködő partnerünk a Partizan, illetve a pécsi akadémia, valamint hozzájuk csatlakozott a szintén erős Zombor csapata, így jött össze ez az erős mezőny, amiből a második hely a Kecskemét szempontjából nagyszerű eredmény Az U14-es fiú csapatunk annyira erős jelenleg, hogy Magyarországon szinte nem talál legyőzőre, így nekik ez egy nagyon nagy tapasztalatszerzési lehetőség volt, és fel is vették a kesztyűt a belgrádiakkal, aminek nagyon örülök! 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

(Szöveg és fotó: Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés