kesport.hu

Nagyot küzdve győzte le a TF-et a KTE-Duna Aszfalt

A második félidei koncentrált játéknak és kemény védekezésnek köszönhetően 78-68-ra nyert a KTE-Duna Aszfalt.

Wittmann kosarával kezdődött a találkozó, a TF első pontjait Bergstedt szerezte meg. Jobban kezdtek a vendégek, inkább az ő akaratuk érvényesült, 4-9 állt a táblán. Green 2+1-es akciója adott lendületet a KTE-Duna Aszfaltnak, amely Dramicsanin kosarával utolérte ellenfelét (11-11), s kicsivel később a vezetést is átvette Karahodzsics révén (14-13). Clark büntetői után Molnár zsákolt nagyot, a játékrészt Krnjajski triplája zárta (16-18).

Krnjajski ott folytatta, ahol abbahagyta, újabb hárompontost értékesített. Djeraszimovics vezérletével felzárkóztunk, majd Wittmann mehetett büntetőzni, nem hibázott (22-21). A TF-et nem igazán lehetett megtörni, fontos pillanatokban szerzett kosarakat a budapesti együttes, s újra meglépett (24-29). Egy pontra ismét sikerült megközelíteni az újoncot (29-30), ám a félidő hajrája McLane-éké volt, 31-38 volt az állás a nagyszünetben.

A második félidő elején is a vendégek uralták a játékot, mi több, Clark büntetőjével tíz pontra nőtt a két együttes közötti különbség (36-46). Wittmann és Mészáros révén hat pontra zárkóztunk, Rikalo azonban nem hibázott távolról (40-49). Djeraszimovics rázta meg magát, a 2+1-es akciója lendületet adott a társaknak is. Olyannyira, hogy egy perc elteltével már csak egyetlen pont volt a KTE-Duna Aszfalt hátránya (50-51). Mészáros Máté nagyszerűen védekezett Donte Clarkon, gyakorlatilag kivette a játékból a TF legjobbját. Rikalo ezúttal sem hibázta el a triplát (50-54), ám egy 5-0-s periódus után már nálunk volt az előny (55-54). Dramicsanin harcolt még ki egy faultot, a büntetők ültek, 57-54-gyel várhattuk a folytatást.

A TF ott volt a nyakunkban, viszont egyre inkább kezdett érvényesülni a KTE-Duna Aszfalt akarata. A kemény védekezéssel hibára késztették a mieink a TF játékosait, s szépen lassan a pontos, precíz megoldásoknak köszönhetően megléptünk (73-63). Wittmann felszakad fejbőrrel is kiválóan játszott, jókor jöttek a kosarai. Clark hozta közelebb az újoncot (73-66), ám Djeraszimovics újabb kiváló megoldása végleg eldöntötte a lényegi kérdéseket (76-66). 78-68-as végeredmény született, jó hangulatú mérkőzésen sikerült legyőzni egy kiválóan küzdő ellenfelet.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak, köszönöm a szurkolóknak, hogy annak ellenére, hogy a TF tetemes előnyt szerzett az első félidőben, végig kitartottak mellettünk. Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, rosszul kezdtük el a találkozót. A második félidőben semmi különös dolog nem történt, felébredtünk és elkezdtünk kosáralbdázni. A magyar bajnokságban nincsenek gyenge csapatok, minden együttes erős, a TF is kiválóan küzdött ma. Az összkép alapján úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, a meccs második felében átvettük az irányítást, ennek köszönhetően nyertünk. 

KTE-Duna Aszfalt – Serco-TF-BP 78-68 (16-18, 15-20, 26-16, 21-14)

KTE: Green 6, Wittmann 18/6, Dimics -, Dramicsanin 10/3, Karahodzsics 23. Csere: Mészáros 2, Djeraszimovics 15, Molnár M. 4.

TF-BP: Rikalo 10/6, Szobi -, Clark 18/6, McLane 8/3, Bergstedt 11. Csere: Buzás 10/6, Beák -, Krnjajski 11/9, Filipovics -.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés