kesport.hu

A Szeged nyerte az alföldi párharcot

A 22. forduló nyitó meccsén, öt vereséggel a háta mögött fogadta az utolsó előtti Szeged a felsőházba igyekvő, Milos Dimicset nélkülöző Kecskemétet. A harmadik és a negyedik játékrészben jobb volt a hazai együttes, amely megérdemelt győzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt ellen.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik gárda vezetett pár ponttal. Potyogtak a kosarak, 24-19-nél alakult ki a legnagyobb különbség, de az első negyed végére ledolgozták ezt is Wittmannék.

A második etapban sem lassítottak a csapatok, nem a védekezésről szólt az első félidő. Belejött a két válogatott, Juhos és Karahodzsics is, továbbra sem tudta leszakítani magáról egyik fél sem a másikat. Krapics szólt hozzá utoljára, 44-47-es állással fordultak a csapatok.

Feszült volt a mérkőzés, 50-51-ig még a KTE vezetett, de aztán váltani tudott a Szedeák, amely Sulovics vezérletével fordított. Boltics félpályás, dudaszós tripláját követően, 63-58-as hazai vezetéssel várhatták az utolsó felvonást a csapatok.

6-0-val folytatta a Szeged, időt is kért Forray. Hiába. Öt perc után mindössze két pontnál tartottak a lila-fehérek, kezdett elhúzni a Tisza-parti együttes. Innen már nem is engedett ki a Naturtex, amely remek negyedik negyedével ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője így nyilatkozott a klub hivatalos honlapján: – Gratulálok a Szegednek, átérezte, hogy számára mekkora téttel bír a találkozó, a játékosai igazi harcosokként jöttek ki a pályára. Azért vagyok bosszús, mert a mérkőzés elején bár jól harcolt a Szedeák, de sok könnyű gólt és tizenegy támadólepattanót engedtünk neki. Ekkor kellett volna eldöntenünk a mérkőzést, hiszen ellenfelünk pszichésen lent volt, mi megpróbáltuk ezt meglovagolni, de nem sikerült. A harmadik negyedig nyílt volt a mérkőzés, az utolsó játékrészben pedig tartotta a Szeged a harcos, agresszív formáját. A negyedik negyedben elkezdtünk sietni támadásban, a hazaiak pedig jól védekeztek. Erre rosszul reagáltunk, egyénieskedtünk, rossz szelekciókból dobtunk, a Szedeák leszedte a lepattanókat, átrohant rajtunk és nem használtuk a faultokat. Gratulálok a Szegednek és kollegámnak, Andjelko Mandicsnak! Nem drámázunk, folytatjuk a munkát, van még négy mérkőzésünk az alapszakaszból, majd jön a középszakasz.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 85-68 (24-24, 20-23, 19-11, 22-10)

Szeged: Boltics 18/6, Wirth 5/3, Ponjavics 13/6, Juhos 19/6, Sulovics 14. Csere: Krapics 11/3, Kerpel-Fronius 5/3, Vágvölgyi -.

KTE: Green 12/3, Wittmann 10/6, Mészáros 9/3, Dramicsanin 9, Karahodzsics 12. Csere: Djeraszimovics 14, Molnár M. 2, Kucsera -, Molnár D. -.

(bball1.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés