kesport.hu

Csúfos vereségbe szaladt bele a KKC

A BEAC csapatát látta vendégül szombat délután a KKC. A lényegi kérdést azonban már az első félidőben eldöntötték a fővárosiak, így 40-80-ra megnyerték a meccset.

Az első negyed jól kezdődött mindkét csapat számára, egészen 8-9-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor azonban egy fokozattal feljebb kapcsoltak a vendégek, és hét egységgel elhúztak, 8-15. Az etap ezen szakaszában csupán három pontot lapátoltak össze a hírös városiak, míg a BEAC további tízzel gyarapította kosarainak számát, 11-25.

A második játékrészben némileg feljavult a KKC játéka, védekezésben kevesebb pontot engedtek ellenfelüknek és támadásban is hatékonyabbnak bizonyultak, főként a Burján testvéreknek köszönhetően. Az erőviszonyokon azonban nem sikerült változtatniuk, továbbra is a BEAC vezetett, immáron húsz ponttal, 24-44.

A második félidő első felében ugyanabban a mederben folyt tovább az összecsapás. A Burján testvérek, Magna valamint Buzánczky révén csupán tizenegy pontot tudott dobni a KKC, míg ellenfelük továbbra sem engedett a gyeplőn. A fővárosiak feltornázták a két csapat közti különbséget harminckét pontra, 35-67.

Az utolsó felvonásban feltett kézzel vonult ki a játéktérre a hírös városi alakulat. Ennek köszönhetően csupán öt kosarat tudtak szerezni a hazaiak, Tasi volt eredményes büntetőből , valamint Burján B. szintén büntetőből illetve ziccerből, 40-80 a vége.

Kónya Levente (KKC) : – A junior országos óta már eltelt egy hét, de még mindig nem tudtuk kipihenni magunkat. Ezzel nincs is semmi baj, azzal viszon igen, hogy egyaltalán nem küzdöttünk. Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez, jobban kosaraztak.

Kecskeméti KC – ELTE BEAC Újbuda 40 – 80 (11-25, 13-19, 11-23, 5-13.)

Hazai pontszerzők: Burján B. 13, Burján L. 10, Mérész 2, Schlégl 2, Magna 3/3, Buzánczky 4, Tasi 4, Fekete 1

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés