kesport.hu

Megsemmisítő csapást mért a KTE-Piroska Szörp a Mizse KC csapatára

Vasárnap Lajosmizsén került sor a nagy múltú kézilabda megyei El Clásicora, azaz a Mizse KC és a Kecskemét összecsapására. A szomszédvárak csatája ezúttal sima hírös városi győzelmet hozott. 

Az őszi szezonban a két rivális között 5 gól döntött a kecskemétiek javára (30-25), így a kiesés elől menekülő lajosmizseiek a visszavágásra törekedtek. 

A Lajosmizse csapata kezdte az összecsapást, rögtön góllal, melyre Kátai Richárd válaszolt, 1-1. Parázs mérkőzésre volt kilátás, amit mutatott, hogy már a második percben megtörtént az első kiállítás; Füstös Attilát küldték ki a játékvezetők. Ekkor üres kapus felállással támadtak a vendégek, amely nem sikerült a legjobban, és ellépett a Mizse, 3-1. A következő percek a kapusokról szóltak, a hazai oldalon a kecskeméti születésű Koncz Péter, míg a KTE kapujában Podoba János parádézott. A 8. percre tudott egyenlíteni a Kecskemét Kátai és Szamos Marcell góljaival, 3-3. Az első kisebb csetepatéra a 12. minutumig kellett várni, amikor Berkes Gergő találta el az ellenfél hálóőrének az arcát, ám következményei nem lettek az esetnek. A játékrész felénél egy mizsei kiállítás viszont megzavarta a hazaiakat, melyet kihasználva a kecskemétiek elhúztak; Kátai és Halász Máté találataival 4-8 állt az eredményjelzőn. A 20. percben Podoba tett róla, hogy ne kerüljenek közelebb a lajosmizseiek, már az ötödik tiszta ziccert fogta meg, amivel egyértelműen a mezőny legjobbja volt, 6-10. A kecskemétieknél a szélsőjáték kiválóan működött, Horváth Viktor és Ács Tamás is góllal szállt be a játékba. Az utolsó percben Bujdosó Máté zúgó kapufás góljával állították be a csapatok a félidei eredményt; 9-14 a Kecskemétnek.

Remekül kezdődött a második felvonás a vendégek számára, előbb Füstös, majd Halász volt eredményes, ráadásul emberhátrányba is kerültek a vendéglátók, 9-15. A 39. percben Ocsovai Zsolt, a KTE trénere kért időt 10-17-nél, majd Bujdosó növelte a megnyugtató előnyt. 16 perccel a vége előtt Nagy Károly, a Mizse KC mestere 11-20-nál időkéréshez folyamodott, ám egy perccel később elérte a 10 gólos álomhatárt a vendég együttes, 11-21. A kecskeméti kapusok erre a mérkőzésre lehúzták a rolókat, és ez ellen nem volt ellenszere a Lajosmizsének, Szél Gergő ott folytatta, ahol Podoba abbahagyta; demoralizáló védéseivel végérvényesen is eldőlt az El Clásico. Az utolsó 10 percre már csak egy nyitott kérdés maradt, hogy mennyi lesz a két csapat közötti differencia. Végleges kiállítás nélkül nem telik el egy megyei rangadó, így vasárnap sem úszták meg a játékosok, a mizsei Bán Attilánál szakadt el a cérna, piros lappal kizárták a játékból. Az utolsó percek is tartogattak kecskeméti bravúrokat a kapuban, majd támadásban Forgács Tamás bombagólja tette fel az i-re a pontot. A vége 15-27. 

Győzelmével a Kecskemét 4 pontra zárkózott a dobogót érő helyhez, míg a Lajosmizse helyzete tovább romlott, és a kiesés szélére került. 

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Óriási gratuláció jár a csapatnak! Nagyon jól felkészültünk a találkozóra. Bár az elején voltak problémák a játékunkban, hiszen kissé megilletődötten kezdtünk, ám szerencsére hamar megnyugodtunk, és kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Meglepő számomra is, hogy ilyen arányban győzedelmeskedtünk, de a játékosaim a mai teljesítményükkel megérdemelték a nagy sikert. Fantasztikus kapusteljesítmény és a kiváló támadójáték volt a kulcsa a mai győzelmünknek. 

Nagy Károly, a Mizse KC mestere: – Az első félidőben leépítettük saját magunkat, hiszen ha kihagyott ziccereket nézzük, 4-5 góllal simán vezetnünk kellett volna. Gratulálok az ellenfél kapusainak, szenzációs védéseket mutattak be. A második játékrészben egy enervált, hitét vesztett Lajosmizsét láttam a pályán, ahol kijött az, hogy az ellenfelünk hatot edz a héten, mi viszont csak kettőt. 

Mizse KC – KTE-Piroska Szörp 15-27 (9-14)
Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
Lajosmizse, Polyák Imre Sportcsarnok
Vezette: Rontó, Szanyi

KTE: Kátai 8, Füstös 4, Halász 4 (3), Petrik-Varga 2, Bujdosó 2, Horváth 2, Szamos 2, Mazák 1, Forgács 1, Ács 1

Kiállítások: 10 perc és 1 végleges kiállítás, illetve 10 perc
Hétméteresek: 2/2, illetve 4/3

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés