kesport.hu

Újabb nagyvadat ejtett a HÉP-KRC

A KRC legnagyobb riválisa, a Kaposvár látogatott vasárnap este a Messzi István Sportcsarnokba. Óriási izgalmak közepette végül a hírös városi csapat diadalmaskodott 3:1-es szettarányban.

Az első szettben egészen 13:13-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, majd egy fokozattal feljebb kapcsolt a KRC és elhúzott hárommal, ekkor időt kért a vendégek trénere. Az időkérés után továbbra is tartani tudta előnyét a Kecskemét, azonban egy pontra felzárkóztak a vendégek, 22:21. Dávid Zoltán élt a játékmegszakítás lehetőségével, hogy megakadályozza a Kaposvár egyenlítését. Húzása sikeresnek bizonyult, ugyanis 25:22-re behúzta ezt az etapot a hírös városi alakulat.

A második játékrészben is rendkívül magabiztos volt a hazai csapat, remek támadásaiknak köszönhetően folyamatosan vezettek. 15:11-nél időt kért a vendégek trénere, hogy rendet tegyen a fejekben. A kecskemétiek lendülete azonban töretlen volt, így 20:15-nél újfent játémegszakításra kényszerült a Kaposvár mestere. Ennek köszönhetően 20:18-ra fel is jöttek, ekkor Dávid Zoltán is elhasznált egy timeout-ot. Az időkérés után a Kaposvár magához tért, és sikerült egyenlítenie, 24:24, ám a Kecskemét óriási játékkal ezt a játszmát is megnyerte 26:24-re.

A harmadik felvonásban 10:10-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, ekkor a Kaposvár magához ragadta a kezdeményezést és hárompontos előnyre tett szert, 11:14. Dávid Zoltán időt kért, hogy rendezze sorait a KRC. Egy pontra feljöttek a hazaiak, 16:17. Az egyenlítés azonban nem sikerült, ugyanis a Kaposvár nem engedett a gyeplőn és négy ponttal elhúzott, 17:21. A kecskemétiek mestere ismét megszakította a játékot. Az időkérés nem törte meg a vendégek lendületét, behúzták 25:19-re.

A döntő játszmát remekül kezdte a Kecskemét, rögtön 4:1-re elhúztak. A kaposváriak nem omlottak össze, sikerült egyenlíteniük, ekkor Dávid Zoltán időt kért. A timeout után 8:8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán kettővel meglépett a Kecskemét. A folyamatos pontváltásoknak köszönhetően 17:15-ig tarotta kétpontos előnyét a KRC. A Kaposvár még tudott fordítani, 17:18. 20:22-es állásnál újfent megszakította a játékot Dávid Zoltán. A Kecskemét sikerrel egalizált, ezt követően óriási izgalmak következtek. A folyamatos pontváltásokkal 30:28-ig elhúzódott a döntő játszma, melynek a végén a hazaiak örülhettek.

Dávid Zoltán (KRC):Az első két szettben tanárian játszottunk, ám a harmadik és a negyedik etapra elkezdtük halmozni a buta hibáinkat, amiket már hét hónapja próbálunk kiküszöbölni. Egyébként ez egy kötelező győzelem volt hazai pályán, gratulálok a srácoknak.

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE 3:1 (25:22, 26:24, 19:25, 30:28)

 (A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés